fbpx

Seatown fører den stolte familietradition videre

I årets første udgave af Glaesner Company 2yo Series over 1100 meter indledtes et nyt kapitel i fortællingen om avlshopperne Allwins, All Right og Lady Clementine. Kapitlet navngives Silvertown.


Seatown og Nicolaj Stott aflægger maidentitlen i Glaesner Company 2yo Series. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Seatown og Nicolaj Stott aflægger maidentitlen i Glaesner Company 2yo Series. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Søren Jensen-trænede Seatown blev søndag eftermiddag både den første vinder ud af Stald Seasides Vinterfavorit- og Kriteriumsvinder, samt første vinder efter den irske avlshingst Born To Sea, der selv er halvbror til både Galileo og Sea The Stars. Mere om dette senere.

Først til selve løbet, der med en række afkom ud af tidligere 2-årsstjerner havde alt hvad man kunne ønske af en premiere for den yngste årgang.

Bent Olsen-trænede Mont Rose var hurtigst ude af boksen og føringen holdt til et stykke inde i opløbet, hvor Seatown strøg forbi og gik mod en ganske sikker to længders sejr i hænderne på Nicolaj Stott.


Stald Seaside tager imod Seatown efter debutsejren. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Stald Seaside tager imod Seatown efter debutsejren. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Yderligere to længder efter fulgte Mont Roses staldkammerat Desert Eagle før vinderens staldkammerat Sir Oliver, og dermed indtog Søren Jensen og Bent Olsen de fire første pladser i opgøret.

Den sidste præmie tilfaldt Bettina Andersens Go Win Casino i god afstand til Perfeccionada og Lady Quest.

Udover førstepræmiens 25.000 kroner venter der en EBF-bonus på 1.500 euro til Stald Seaside, som selv har opdrættet Seatown.

Makkerparret Peter Rasmussen og Michael Jakobsen tog beslutningen om at avle videre på moderen Silvertown, da hoppens væddeløbskarriere kort før starten på den klassiske sæson i 2012 blev afbrudt af en omfattende bækkenskade.

En skade der bevirkede, at Academy Award-datteren måtte stå fuldstændig stille i sin boks i mange måneder før der kunne tages stilling til om hun overhovedet ville kunne få en avlskarriere.

Inden da havde hoppen vundet halvdelen af sine seks starter som 2-årig, heriblandt både Dansk Kriterium og Vinterfavoritternes Ærespræmie.

I 2013 tog Rasmussen og Jakobsen beslutningen om, at sende Silvertown til bedækning i udlandet, og hingstevalget faldt på Invincible Spirit-sønnen Born To Sea, der netop var gået i stutteriet på Rathasker Stud i Irland til en bedækningstakst på 10.000 euro.

Born To Sea ejes ligesom sin tre år ældre halvbror Sea The Stars (Cape Cross) af den kinesiske Tsui-familie, i hvis farver deres mor Urban Sea (Miswaki) i 1993 vandt Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1).

De to hingste er også halvbrødre til verdens dyreste avlshingst lige nu, Galileo (Sadler’s Wells).

Born To Sea stod i sine to første bedækningssæsoner på Rathasker Stud, men blev i fjor flyttet til Aga Khans irske Gilltown Stud, hvor Sea The Stars også befinder sig.

Sådan så Seatown ud som føl på Rathasker Stud i County Kildare. Foto: Rathasker Stud.
Sådan så Seatown ud som føl på Rathasker Stud i County Kildare. Foto: Privat.

Seatown kom til verden på Rathasker Stud den 3. maj 2014, men i stedet for at tage hoppen og føllet hjem og blive danskregistreret, lod Stald Seaside dem blive i Irland og genbedækkede herefter Silvertown med den engelske Derbyvinder Pour Moi (Montjeu).

Dette resulterede i et hoppeføl “hjemme” på Stutteri Hjortebo i 2015, og Silvertown har nu også en danskfødt søn gående efter Center Divider (Giant’s Causeway) og er nu i fol ved Appel Au Maitre (Starborough).


Tom Glæsner Larsen og datteren Maria overrækker ærespræmie til Peter Rasmussen, Michael Jakobsen og sidstnævntes søn Frederik. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Tom Glæsner Larsen og datteren Maria overrækker ærespræmie til Peter Rasmussen, Michael Jakobsen og sidstnævntes søn Frederik. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Silvertown er helsøster til Derbyvinderen Sir Henry, Breeders’-vinderen Sir Winston, 2000 Guineas-vinderen Harbour Light og til Kriteriums-vinderen Beaufort Twelve, der mindre end en halv time efter Seatowns debutsejr var kort slået til andenpladsen i Mowerinaløb og nu stiler direkte mod Dianalöpning på Bro Park den 19. juni.

Som irskopdrættet kan Seatown hverken starte i Skandinavisk Opdrætningsløb, Dansk Kriterium eller næste års klassiske opgør på sin hjemmebane, så næste skridt på vejen er at måle ham mod de bedste importer i årgangen.

Historien skrives altså videre i rekordfart for den fantastiske Allwins-linje, og med Seatowns debutsejr fik Rasmussen og Jakobsen et direkte – og meget glædeligt – bevis på, at avlssatsningen med Silvertown har givet pote.

For vejen så unægteligt lang og støvet ud for fire år siden.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top