fbpx

“Nu bliver det Scandinavian Open eller Golden Mile”

Søren Jensen havde en stærk andendag i Klampenborg, hvor han foruden sejren i Danish Jockey Club Cup (L) med Good Fortune også sadlede 4-årige Nevermind til karrierens første sejr. Vejen til førstnævntes triumf i hovedbegivenheden var dog langt fra problemfri.


Good Fortune og Oliver Wilson besejrer Slava Ukraini, Unconquerable og Ayani Danish Jockey Club Cup (L). Foto: Burt Seeger.

Første barriere skulle allerede passeres bag startboksen.

“Jeg stod på tilskuerpladserne og konstaterede først bare, at Oliver hoppede af og fjernede hætten. Da jeg kom ned til startstedet for at assistere, erfarede jeg, at Good Fortune havde tabt sin ene forsko”, fortæller Søren Jensen til GalopSport.

“Oliver fortalte, at underlaget var helt sumpet til nede ved 1800-meter starten, og at hesten havde vredet skoen af dernede. Good Fortune opførte sig heldigvis rimelig pænt, så smeden kunne sko ham om”.

“Det tog heldigvis ikke noget ud af ham, og når man står i situationen føles det som om det hele går meget stærkt, men jeg kan godt forstå, at alle andre syntes ventetiden var lang”, fortsætter Søren.

Den tætte opløbskamp mellem Good Fortune og Slava Ukraini blev lige præcis så spændende, som mange havde drømt om på forhånd. Foto: Burt Seeger.

“Selve løbet gik som vi havde forventet. Good Fortune løb som han plejer at gøre, og efter en afventende indledning var han den der var bedst gående ind på opløbet. Han ramte fronten lidt tidligt, og han har det med at blive lidt ukoncentreret når først han kommer foran, men han svarede til gengæld godt op på angrebene”.

Omkring 50 meter fra målstregen skete det sjældne, men ej enestående fænomen, at udvendige Unconquerable (Churchill) bed ud efter skulderpartiet på Good Fortune.

Per-Anders Gråberg rettede så hurtigt han kunne op, men det betød også, at Unconquerable mistede aktionen på et tidspunkt hvor han godt kunne se ud til at være på vej forbi sine indvendige konkurrenter.

I stedet sluttede Unconquerable på tredjepladsen, en længde bag Good Fortune og Slava Ukraini, og en halv længde foran indvendige Ayani (Starspangledbanner).

Good Fortune og Oliver Wilson besejrer Slava Ukraini og Carlos Lopez i Danish Jockey Club Cup (L). Foto: Burt Seeger.

“Der var selvfølgelig en kontakt mellem Unconquerable og Good Fortune, det kunne man også se ved, at Good Fortune havde lidt skum siddende på sin venstre skulder”, siger Søren, der også giver sin vurdering af den efterfølgende protest, som Carlos Lopez på Slava Ukraini nedlagde mod vinderen:

“Jeg har ikke set filmen forfra selv, og det er kun denne der kan give et helt retvisende billede af situationen, men Oliver fortalte, at der aldrig var kontakt mellem Good Fortune og Slava Ukraini i opløbet, og efter min opfattelse stoppede Carlos heller ikke sin ridning på noget tidspunkt”.

Efter en længere voldgiftsundersøgelse blev Lopez’ protest afvist, og Good Fortune kunne endegyldigt hyldes som vinder af Danish Jockey Club Cup (L) for andet år i træk. Førstepræmiens 110.000 kroner tilfaldt Havemanns og Stald Shaker.

Good Fortune og Oliver Wilson efter sejren i Danish Jockey Club Cup (L). Foto: Burt Seeger.

Den sidste præmie bag de fire store stjerner tilfaldt Bent Olsens Irish Fire (Make Believe), som tog føringen fra start og længe holdt godt ved under Manuel Martinez.

Bag Irish Fire sluttede Stroxx Carlras (Footstepsinthesand), Weltruhm (Excelebration), Civilon (Hallucinate) og Sir Jeffrey (Hunter’s Light).

Good Fortune med sin træner Søren Jensen og jockey Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

For Søren Jensen og kredsen bag Good Fortune står nu valget mellem det 1600 meter lange Golden Mile (L) og det 2400 meter lange Scandinavian Open Championship (Gr.3). Begge løb rides den lørdag den 25. maj.

“Jeg har selv en personlig drøm om, at se ham i Scandinavian Open”, siger Søren.

“Jeg har stadigvæk løbet fra oktober i Paris i baghovedet, og mener, at han skal have chancen for at vise sit værd over 2400 meter i denne sæson. Om det så bliver i Scandinavian Open eller først senere på året i Stockholm Cup, må tiden vise”.

Dansk Galops formand, Nick Elsass, overrækker ærespræmie til Marianne og Jens Ditlev Lauritzen. Foto: Burt Seeger.

“Han er først og fremmest kommet godt over løbet i går, men om det næste gang bliver Golden Mile eller Scandinavian Open er et åbent spørgsmål”.

“Begge løb ser virkelig stærke ud på nuværende tidspunkt, og vi skal også tage i betragtning, at Stockholms Stora Pris allerede kommer nogle uger senere, og det rides over 1750 meter”.

“I den sammenhæng er det matchningsmæssigt mest nærliggende at starte i Golden Mile, men indtil videre holder vi alle muligheder åbne”.

Good Fortune, der er opdrættet af Stutteri Outback i Nordjylland, vandt for 13. gang i 28 karrierestarter og har nu indløbet 3.271.083 kroner ved indgangen til sin femte løbsssæson.

Jens Ditlev Lauritzen kunne rette en stor tak til beslagsmed Patrick Wilson, som løste opgaven med Good Fortunes mistede sko bag startboksen. Foto: Burt Seeger.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top