fbpx

Buskop indleder Breeze Up-jagten på nye stjerner

Den 9. til 11. maj afholder Arqana sit årlige Breeze Up-salg, og det bliver som sædvanligt med auktionshusets skandinaviske agent Morten Buskop på plads i Deauville. Næsten en fjerdedel af de 207 heste i kataloget er forholdstilmeldt Sveriges Derby & Oaks-serie.


Morten Buskop på Arqana i Deauville. Foto: Zuzanna Lupa.

“Deauville er på alle måder et skønt sted at rejse til i maj måned, og jeg kan kraftigt anbefale byen for dem, der gerne vil kombinere en auktion på øverste hylde med en behagelig tur til Frankrig”, indleder Buskop, som også har nydt en god start på den skandinaviske fuldblodssæson.

Navnlig som delejer af Stald Handshakes 4-årige Slava Ukraini (Moohaajim), der i lørdags var kort slået til andenpladsen af Good Fortune (Appel Au Maitre) i Danish Jockey Club Cup (L), og som nu er blevet hævet tre kilo i handicap fra 89 til 92.

“Men jeg vil også gerne fremhæve Geoffrey, som vandt så let på Jägersro i søndags, og Marianne Halbergs Streetfightin Man, som var tredje i sæsondebuten på Klampenborg (bag Lord Of Denmark, red.), og som nu må regnes som en rigtig spændende kandidat til Svenskt Derby”.

“Han er opdrættet til at håndtere dirt, hvilket han også viste ved andenpladsen i debuten på Jägersro sidste år, og han er en god reference til næste uges auktion, idet han blev handlet på netop Arqanas Breeze Up Sale i fjor”, siger Morten.

Morten Buskop under samtale med Pat Cosgrave inden Slava Ukrainis start på Meydan. Foto/Copyright: Erika Rasmussen.

Morten Buskop kan også se tilbage på en række øvrige indkøb på Arqana, som har været med til at præge de skandinaviske storløb de senere år.

“På vegne af kunder har jeg bl.a. købt den svenske Derbyvinder Dorcia. Hun vandt sidenhen også både Svenskt Oaks og Stockholm Cup International, og i 2019 var jeg tæt på at vinde Svenskt Derby som agent igen, da Privilegiado blev nummer to til Red Cactus“.

“Til gengæld vandt Privilegiado så Norsk Derby med over 14 længder, og han var ligesom Dorcia købt på Arqana”.

“Også moderen til den danske Derby-vinder Queen Rouge stod jeg bag købet af, og Slava Ukraini fandt jeg på Scandinavian Open Yearling Sale og så noget som ingen andre gjorde – så man kan godt hævde, at hvis man ønsker at vinde Derby i Skandinavien, så kan det betale sig at lægge en købsordre hos Morten Buskop Bloodstock”.

Privilegiado ved sejren i Norsk Derby (L). Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

“Nu har jeg i hvert fald, på vegne af kunder og partnere, fundet og købt vinderen i alle de tre skandinaviske Derbies”, siger Morten, og afslutter:

“Jeg er som altid behjælpelig med planlægning af eventuel rejse og logistik, samt selvfølgelig at finde den helt rigtige hest i næste uge”.

Morten Buskop kan kontaktes på +45 26 95 01 34. Se også hjemmesiden www.MBBloodstock.com.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top