fbpx

Ny double til Lea Olsen og Karin Salling: “Derbyet er sæsonens klare hovedmål”

2024 er startet med raketfart for Lea Olsen og Karin Salling. Efter to sejre på premieredagen, fulgte duoen lørdag eftermiddag op med at vinde programmets to første løb i Klampenborg. Begge med overbevisende, klassiske kandidater.I 3-års Maidenløb over 1600 meter gav Lea debut til Outstrip-sønnen Garlic, som kom velforberedt til hovedstaden og vandt let med fire længder i hænderne på Oliver Wilson, der red for første gang i denne sæson.

Garlic vandt meget overbevisende i mine øjne, og det var endda efter at have fået et par skrub rundt opløbssvinget, hvor han mistede nogle længder. Det blev et svært løb, men han løste det selv uden problemer”, siger Lea og fortsætter:

“Han havde imponeret mig i træning, så jeg havde forventet en god præstation, men som debutant i et stort felt på 13 heste ved man aldrig”.

Garlic aflægger maidentitlen i hænderne på Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

Garlic er opdrættet på Stutteri Hjortebo af Jenny Katrine Boye, og han er ud af den ustartede Marju-datter Tell Mum, som selv er halvsøster til Horris Hill Stakes (Gr.3)-vinderen Tell Dad.

I avlen har hun foruden Garlic produceret fem internationale vindere, og hendes 2-årige Moohaajim-datter Mystique er ligeledes gået i træning hos Lea Olsen.

Karin Salling og Lea Olsen med den vindende debutant Garlic. Foto: Burt Seeger.

“For Garlic er Dansk Derby sæsonens klare hovedmål. Han er anmeldt i Dansk 2000 Guineas, men hér har vi i forvejen en ret god kandidat i Lord Of Denmark, så vi har også mulighed for at sende ham ud over længere distance næste gang”.

Outstrip har produceret en Melbourne Cup-vinder, og Garlic slapper rigtig godt af undervejs i løbet, så jeg synes han har en klar Derby-profil”, vurderer Lea.En lille halv time efter Garlics maidensejr sprang netop Lord Of Denmark af som klar favorit i 3-års Løb over 1600 meter.

Carlos Lopez var for første gang i bøjlerne på Lord Of England-sønnen, som i fjor afsluttede 2-årssæsonen med en 11 længders sejr i Den Jydske Vinterfavorit.

Det gik stærkt helt fremme med Footstepsoffortune (Baltic Rock) og Evan (Evasive) som de toneangivende. Et par længder bag dem fandtes Streetfightin Man (Vino Rosso), Duke Of Hastings (Juniper Tree) og Bartholdi (Justify), alt imens Lord Of Denmark lå sidst.

Da Lopez gav marchordre indvendigt for de førende i opløbet, svarede Lord Of Denmark godt op og kunne slutteligt trække fra til en let tre længders sejr foran Patrick Wahls Duke Of Hastings, som akkurat fangede Flemming Poulsens Streetfightin Man i kampen om andenpladsen.

Sejren var 20.000 kroner værd for Karin Salling, der i Lord Of Denmark har en spændende kandidat til både Dansk 2000 Guineas og Dansk Derby.

Lord Of Denmark sæsondebuterer med en overbevisende sejr i 3-års Løb foran Duke Of Hastings og Streetfightin Man. Foto: Burt Seeger.

Lord Of Denmark viste allerede tidligt i fjor rigtig god fart, men det lykkedes ikke rigtigt at omsætte det i løb i de første starter. Han var rigtig god i Den Jydske Vinterfavorit og har overvintret godt. Nu forstår han også hvad det hele handler om, og vi går direkte til Dansk 2000 Guineas med ham”, fastslår Lea.

Lord Of Denmark er opdrættet af Stutteri Stork og første afkom ud af Mingun-datteren Jeunesse Lili, som ligeledes er født og opvokset på stutteriet hos Pia og Henrik Stork på Sjælland.

Jeunesse Lili er tilmed halvsøster til Karin Sallings kæmpe stjerne King David (Elusive City), og Lord Of Denmark deler i Lord Of England far med samme ejers Derby-dronning Queen Rouge.

Lord Of Denmark på vej mod sejren foran Duke Of Hastings. Foto: Burt Seeger.

Lea Olsen knytter i samme moment et par ord til Åbningsløbs-vinderen Sir Jeffreys præstation i Danish Jockey Club Cup (L), hvor han kom sidst i mål blandt de ni deltagere.

“Han var ude på en stor opgave, og det var Kelvin (Belcourt, red.) også. Det er ikke noget let løb at ride for en lærling, og efter en lidt dårlig start blev hesten forceret lige hurtigt nok frem”.

“Det er hvad der sker, og det er ikke sidste gang vi forsøger os på dette niveau med Sir Jeffrey. Han har masser af kapacitet, men skal fortsat modnes og vokse med opgaverne”.

Opdrætterparret Pia og Henrik Stork sammen med Karin Salling, Lea Olsen og Lord Of Denmark. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top