fbpx

Føltid: Churchill-søster til Derbyvinderen Tittania

Den 15. april nedkom Mette og Dean Olsens Listed-vindende avlshoppe Transsylvania med et fint og langbenet hoppeføl efter Coolmores dobbelte 2000 Guineas-vinder Churchill. “Hun tilbragte den første uge på dyrehospital, men er okay igen nu, og uden mén”, beretter Dean til GalopSport.


Titannias lillesøster blev født 16. april og er efter Churchill (Galileo). Foto: Privat.

Transsylvania (Le Havre), som udover den mangedobbelte storløbsvinder Titannia (Appel Au Maitre) også er mod til den dobbelte Guineas-vinder Tassmania (Sir Percy) og til én af årets varme, klassiske aspiranter, Trickstar (Magician), er sammen med Titannia i Irland for i år at besøge den irske 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Phoenix Of Spain (Lope De Vega).

Siden Transsylvania debuterede i stutteriet har hun nu produceret fire hopper og en enkelt hingst. I fjor nedkom hun nemlig også med en hoppe efter Coolmores Deutsches Derby (Gr.1)-vinder og Prix de l’Arc (Gr.1)-2’er In Swoop (Adlerflug).

Hidtil har Mette og Dean Olsen selv beholdt og startet Transsylvanias hoppeafkom, mens Trickstar som åring blev solgt for 600.000 kroner til Waleed Zawawi på Scandinavian Open Yearling Sale.

Han vandt i fjor sin debut ganske enkelt på Jägersro, hvorefter han var femte i Svenskt Kriterium.

Transsylvania/Manuel Santos. Foto: Burt Seeger, arkiv.
Transsylvania med Manuel Santos under hoppens aktive løbskarriere i 2015. Foto: Burt Seeger.

Churchill (Galileo), der er far til det nyankomne hoppeføl, var 2-årschampion i Europa i 2016, hvor han vandt fem af sine seks starter og bl.a. slog Mehmas (Acclamation) i Goffs Vincent O’Brien National Stakes (Gr.1) og staldkammeraten Lancaster Bomber (War Front) i Dewhurst Stakes (Gr.1).

Som 3-årig fulgte han op med at vinde 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket og Irish 2000 Guineas (Gr.1) på The Curragh, hvorefter han bl.a. var anden til Ulysses (Galileo) i Juddmonte International Stakes (Gr.1) og tredje bag Persuasive (Dark Angel) i QE II Stakes (Gr.1).

Churchill står i år opstaldet til €30,000 på Coolmore og er far til Gruppe-1-vinderne Vadeni, Blue Rose Cen og Attrition.

Churchill (Galileo). Foto: Coolmore.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top