fbpx

Tatts Guineas Breeze Up: The Factor-søn til danske FTHK Racing

På torsdagens Guineas Breeze Up Sale på Tattersalls i Newmarket, sikrede Niels Petersen sig endnu en 2-årig hingst til stalden på Øvrevoll, da agent Edgar Byrne fik hammerslaget på en brun hingst efter den dobbelte Grade-1-vinder The Factor.


Lot 226 på Tattersalls Guineas Breeze Up Sale i Newmarket blev købt for 90,000 guineas af FTHK Racing. Foto: Tattersalls.

Hingsten blev erhvervet for 90,000 guineas på vegne af danske FTHK Racing, som i fjor nød stor succes med et andet Breeze Up-køb, Goffs Futurity Stakes- og The Heatherwold Cup-vinderen Lord Mountbatten (Connect).

The Factor var i træning hos Bob Baffert og vandt bl.a. Malibu Stakes (G1) på Santa Anita og Pat O’Brien Stakes (G1) på Del Mar, inden han gik i stutteriet på Lane’s End Fam i Kentucky.

The Factor står i år til $10,000 i bedækningstakst og er far til Grade-1-vinderne Cistron og Noted And Quoted.

FTHK Racing ses herover sammen med Niels Petersen og Carlos Lopez efter Lord Mountbattens sejr i Goffs Futurity Stakes på Klampenborgs Derbydag i fjor. Foto: Burt Seeger.

Moderen til den nyindkøbte hingst er den placerede Perfect Soul-datter Well Traveled, som i forvejen har produceret tre vindere, heriblandt Don Samy (Run Away And Hide), som er Stakes-placeret i Panama.

Well Traveled er halvsøster til Stakes-vinderen Surging River (Gone West) og selv ud af en Seattle Slew-halvsøster til den canadiske champion og avlshingst Sky Classic samt øvrige Grade-1-vindere som Grey Classic, Always A Classic og Classy ‘N Smart.

The Factor-sønnen blev solgt af Eddie Linehans Lackendarra Stables, som i efteråret købte ham for $18,000 under Keenelands September Yearling Sale i Kentucky.

Hingsten går nu i træning hos Niels Petersen på Øvrevoll, og han er forhåndstilmeldt Sveriges Derby-serie i 2025.


Se FTHK Racings 2-årige hingst breeze herunder:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top