fbpx

“Galopsportens fremtid på Jydsk Væddeløbsbane er usikker”

Den danske presse er de seneste dage blevet introduceret til “Aarhus Folkepark” – et projekt, der vil forårsage gennemgribende ændringer på Jydsk Væddeløbsbane og vil nedlægge samtlige galopstalde, walkere og paddock.


Herover vises tegningen af den nye Aarhus Folkepark. Væddeløbsbanen bevares, men trekantsområdet bagved, som i dag huser samtlige Jydsk Væddeløbsbanes galoptrænere og fuldblodsheste, skal rives ned for at give plads til 1.100 boliger. Kilde: Sleth Arkitekter og C.F. Møller.
Herover vises tegningen af den nye Aarhus Folkepark. Væddeløbsbanen bevares, men trekantsområdet bagved, som i dag huser samtlige Jydsk Væddeløbsbanes seks galoptrænere og ca. 80 fuldblodsheste, skal rives ned for at give plads til 1.100 boliger. Kilde: Sleth Arkitekter og C.F. Møller.

“Jydsk Galophesteejerforening er først i dag gennem pressen blevet orienteret om de gennemgribende ændringer på Jydsk Væddeløbsbane, der er foreslået af den arbejdsgruppe, der har udarbejdet projekt Aarhus Folkepark”, skriver Thorkild Møller Nielsen torsdag på vegne af Jydsk Galophesteejerforenings bestyrelse.

I meddelelsen beskriver Thorkild Møller Nielsen blandt andet også hvordan projektet vil gå ud over samtlige seks galopstalde, legepladsen, paddocken, to walkere, en rotunda, alle folkde, parkeringsplads og et grønt område.

“Planen foreslår, at Observatorievejen flyttes ned mod væddeløbsbanen så der kan bebygges på arealerne både nord og syd for den nye Observatorievej, og at dette medfører at ovennævnte bygninger og faciliteter forsvinder”.

“Dette betyder at galopmiljøet forsvinder og at galopsportens fremtid på Jydsk Væddeløbsbane er usikker”, fortsætter meddelelsen.

Jydsk Galophesteejerforening er ikke tidligere blevet orienteret om indholdet i projektet, og det er derfor kommet som et rent chok, at Aarhus Folkepark rent faktisk går ud på, at fjerne galopsportens nuværende faciliteter på Jydsk Væddeløbsbane og erstatte dem med etagebyggeri.

Det er således hele galopområdet der bliver berørt, og ifølge Galophesteejerforeningen vil en godkendelse af forslaget umuliggøre en ordentlig professionel træning.

“Under disse omstændigheder kan vi derfor ikke gå ind for projektet Aarhus Folkepark som det er blevet præsenteret gennem pressen. Bestyrelsen har også det ønske, at de grønne områder bevares til glæde for alle aarhusianere”, afslutter Thorkild Møller Nielsen.


Det ved vi på nuværende tidspunkt om Projekt Aarhus Folkepark:

  • 1.100 nye boliger skal finansiere et nyt Aarhus Stadion og en folkepark.
  • Hele bydelen omkring det nuværende Aarhus Stadion og Jydsk Væddeløbsbane skal laves til én stor folkepark.
  • Forslaget er udviklet med hjælp fra byudvikler Rune Kilden og arkitekterne Sleth og C.F. Møller.
  • Der arbejdes med planerne om et stadion med plads til mellem 20.000 og 22.000 tilskuere.
  • Væddeløbsbanen skal i udgangspunktet forblive hvor den er i dag, men en del af anlægget skal rives ned for at gøre plads til de 1.100 boliger, som Aarhus Kommune sælger byggeretten til.
  • Det er byrådspolitikkerne som i sidste ende bestemmer om forslaget godkendes eller ej.
  • (Kilde: Aarhus Stiftstidende)
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top