fbpx

1,000,000 guineas for ‘den sidste’ Galileo-søn på Craven Breeze Up

En investering på 125,000 guineas i december blev mindre end fire måneder senere ganget med otte for Roderic Kavanaghs Glending Stables, som på Tattersalls Craven Breeze Up Sale videresolgte én af Galileos sidste sønner for en million guineas – mere end ni millioner danske kroner – til Godolphin.


Glending Stables’ Galileo-søn havde lot 112 og blev solgt for 1,000,000 guineas til Godolphin. Foto: Tattersalls.

Hingsten blev salgets dyreste og den tredjedyreste Breeze Up-hest der nogensinde er solgt på en europæisk auktion.

Sheikh Mohammeds mangeårige agent, Anthony Stroud, vandt budduellen over Amo Racings Kia Joorabchian, som forsøgte med et sidste bud fra 900,000 til 950,000 guineas – men måtte forlade ringen da Stroud rundede op til en million.

Roderic Kavanagh betalte på Tattersalls December Yearling Sale 125,000 guineas for hingsten, som var den sidste åring gennem auktionsringen nogensinde efter mastodonten Galileo (Sadler’s Wells), der blot nåede at blive far til 12 afkom i sin afsluttende årgang.

En anden af hingstene fra denne lille, eftertragtede klasse, kom i fjor på norske hænder. Han ejes af Bling Enterprise og er gået i træning hos Silja Støren og Manuel Martinez på Øvrevoll. Den historie kan læses hér.

Godolphins nyerhvervede Galileo-søn er født 13. maj 2022 og ud af den Gruppe-1-placerede Clodovil-hoppe Manderlay, som tidligere har bragt den franske Listed-vinder Hidden Dimples (Frankel), og som er helsøster til Hungerford Stakes (Gr.2)-vinderen og avlshingsten Gregorian.

De to næstdyreste lot på Craven Breeze Up kostede begge 800,000 guineas – mere end syv millioner danske kroner – og også disse blev købt af Godolphin.

Den første er efter Sheikh Mohammeds egen avlshingst, Shamardal-sønnen Blue Point, og den næste er efter Juddmonte Farms’ Kingman (Invincible Spirit).

Der er umiddelbart ikke rapporteret om skandinaviske handler under det to dage lange Craven Breeze Up Sale.

I næste uge fortsætter Breeze Up-sæsonen i Doncaster, hvorefter det atter gælder Newmarket og siden også Arqana og Tattersalls Ireland.

Galileo-sønnen går i træning hos Charlie Appleby i Newmarket. Foto: Tattersalls.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top