fbpx

Én af Galileos sidste sønner er landet i Norge

I 2024 rammer den sidste årgang efter Coolmores dobbelte Derbyvinder og mangedobbelte Championavlshingst, Galileo, klodens væddeløbsbaner. Én af Galileos sidste sønner er blevet købt af Hans Christian Axel Melbye og Miriam Tops stort satsende Bling Enterprise, og hingsten går sammen med tre andre 2-årige heste med internationale topafstamninger i træning hos Silja Støren på Øvrevoll.


Manuel Martinez, Silja Støren og Victoria Allers med Sid Game efter sejren i Drømmemilen på den norske Derbydag i 2023. Foto: Hesteguiden.com.

“Bling Enterprise har samlet set købt syv 2-årige heste, som alle går i træning hos os”, fortæller Silja til GalopSport.

Den norske komettræner, som blandt andet også står bag Listed-vinderen Hotline Bling (Cotai Glory) og Breeders’ Prize Sprint-vinderen Sid Game (Moohaajim), går den kommende sæson i møde med ansvaret for 30 heste, hvilket i første omgang betyder en udbygning af stalden.

“Vi har kun 24 bokse i forvejen, så vi er ved at få opført seks nye”, fortæller hun.

Silja Støren driver sin trænerforretning med samboen Manuel Martinez, som også fungerer som staldens førstejockey. Chileneren tog i fjor sit første championat på Øvrevoll, hvilket størstendels skyldtes, at landsmanden og kollegaen Carlos Lopez blev skulderskadet i slutningen af september.

Manulito har dog sat næsen op efter endnu et championat, og føler ikke, at det er umuligt at udfordre Lopez i 2024.

“Nej, ikke med den stald vi har nu. Det er en bred sammensætning med 12 2-årige, syv 3-årige og en række gode, ældre heste, så vores målsætning er helt åbenlyst at vinde både træner- og jockeychampionatet”, siger han.

Tre af Bling Enterprises syv 2-årige heste er norskopdrættede og allerede navngivet: Andromeda Bling (Magna Grecia), Kaching Bling (Sporting Chance) og Shazam Bling (Elzaam).

De fire nytilkomne er hingste efter Galileo og Lope De Vega, samt hopper efter Havana Grey og Kodiac.

Galileo-sønnen ud af Wind Chimes fotograferet som åring på Goffs Orby Sale, hvor han blev solgt for 140,000 euro. Foto: Baroda Stud.

Den førstnævnte er en brun hingst født 11. maj 2022, og han blev handlet privat i fjor efter Goffs Orby Sale, hvor han i første omgang blev solgt for 140,000 euro til Mark McStays Avenue Bloodstock på vegne af Kevin Phillipart de Foy.

Galileo-sønnen er ud af Gruppe-3-vinderen Wind Chimes (Mastercraftsman), som ligeledes var anden i Prix du Moulin (Gr.1) og tredje i det franske 1000 Guineas, Poule d’Essai des Pouliches (Gr.1).

Wind Chimes er i forvejen mor til 3-årsvinderen Bohemian Breeze, og til den endnu ustartede 3-årige World Vision, som trænes af Karl Burke for Zhang Yusheng. Begge er som lillebroderen efter Galileo.

Og her ses Galileo-sønnen for et par uger siden i pre-training hos Jane Alison . Han er ét af de sidste fødte afkom i verden efter Coolmores mangedobbelte champion og ankom til Silja Størens stald på Øvrevoll i sidste uge.

“De tre øvrige 2-årige skulle alle have været på Breeze Up-salg her i foråret, men vi fik muligheden for at handle inden, hvilket jeg synes godt om”, siger Silja og fortsætter:

“Så er de ikke så hårdt sat op endnu, og vi får bedre mulighed for at forme dem selv herhjemme”.

To af hestene er anmeldt – men udgår naturligvis af – Tattersalls’ Craven Breeze Up i Newmarket.

Den første er en brun hingst efter Lope De Vega (Shamardal) ud af den vindende Fast Company-datter Hummingbird, fra samme moderlinje som Zabeel Mile (Gr.2)-vinderen San Donato, Flying Childers (Gr.2)-vinderen Superstar Leo og King George Stakes (Gr.3)-vinderen Enticing.

Hingsten efter Lope De Vega ud af Hummingbird (Fast Company).

Den næste er en hoppe efter Havana Grey (Havana Gold) ud af vindende Faery Song (Lawman) fra samme familie som Beverly D Stakes (G1)-vinderen Fev Rover og Hollywood Derby (G1)-vinderen Seek Again.

“Hun er den jeg selv er mest vild med. Jeg kan virkelig godt lide den måde hun breezer på, og jeg er meget spændt på at træne en hoppe efter Havana Grey også”, kommenterer Silja.

Havana Grey er på kort tid blivet én af de mest eftertragtede avlshingste i Europa, og fra at koste 6,000 sterling i bedækning i 2022, er hans pris skudt helt op i 55,000 pund efter to sæsoner med helt eminente resultater på banerne.

Havana Grey er bl.a. far til Middle Park Stakes (Gr.1)- og Prix Morny (Gr.1)-vinderen Vandeek, til July Stakes (Gr.2)-vinderen Jasour samt til fire individuelle Gruppe-3-vindere og yderligere otte individuelle Listed-vindere.

Hoppen efter Havana Grey ud af Faery Song (Lawman) fotograferet som åring i 2023.

Endelig er der hoppen efter Kodiac (Danehill), som Mocklershill skulle have præsenteret på Doncasters Breeze Up.

Hun er ud af den dobbelte vinder Aperitif (Pivotal), som selv er ud af Kilvington Stakes (L)-vinderen Swiss Dream (Oasis Dream) og halvsøster til Hackwood Stakes (Gr.3)-vinderen Yafta.

Swiss Dream er endvidere halvsøster til den Gruppe-3-vindende avlshingst Swiss Spirit og til Prix du Petit Couvert (Gr.3)-vinderen Swiss Diva.

Hoppen efter Kodiac ud af Aperitif (Pivotal).

Meget tyder på, at både Silja Støren, Manuel Martinez og Bling Enterprise står foran en skelsættende sæson.

Der er blevet satset gigantisk af den forholdsvis nye aktør i sporten, og for en udenforstående gælder det om at holde tungen lige i munden med alle de nye ‘Bling-navne’.

Udover de syv 2-årige kommer vi utvivlsomt også til at høre meget mere til de klassiske aspiranter med navnene All Star Bling (Sea The Stars), Empress Bling (Night Of Thunder), Empire Bling (Oasis Dream) og Optimus Bling (Frankel).

Sikke en sæson, det kan blive for Silja.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top