fbpx

Rikke Bonde: “En rigtig god sæsonpremiere”

Der var masser at glædes over for Rikke Rohbach Bonde og Nicolaj Stott ved lørdagens sæsonpremiere på Klampenborg. Stalden høstede fire andenpladser, og samtlige heste sluttede i præmierækken. “Vi har haft en anderledes optakt end tidligere, og det var meget opløftende at se hvordan det virkede”, fortæller Rikke til GalopSport.“Vi har mange klassiske aspiranter stående på spring, men i lørdags valgte vi at give fortrinsret til de 3-årige hopper, idet Mowerinaløb er så tæt på. Den 27. april bliver det drengenes tur, og nu har vi i hvert fald fået en fin formbesked”.

I det første af de to 3-års maidenløb over 1400 meter blev debuterende Blown Away (Al Shemali) slået med det absolut mindst mulige af mere rutinerede Cortina (Appel Au Maitre), og Per-Anders Gråberg fortalte efterfølgende, at Blown Away løb urutineret, da hun først fik hovedet foran.

I samme løb var ligeledes debuterende Queen’s Gambit (Evasive) femte gennem mål.

Cortina og Carlos Lopez vinder med det mindst mulige foran Blown Away med Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

I det efterfølgende maidenløb over samme distance var Lady Macallan (Al Shemali) slået med en halv længde af Kajsa Lindsjös fine debutant Persian Magic (Moohaajim), som blev belønnet med et handicap på 75.

Selv har Lady Macallan ikke fået noget tal endnu, men Rikke kan spore sig ind på kapaciteten ved at skele til vinderen.

Persian Magic og Annie Nilsson-Lindahl besejrer Lady Macallan i 3-års Maidenløb. Foto: Burt Seeger.

Den tredje andenplads på stribe blev taget i 3-års Drømmen – igen over 1400 meter – hvor Wozzy Legend (Helmet) fulgte vindende Troja (Hard Spun) helt til dørs. Troja havde fordel af Mikkel Mortensens lettelse, og Wozzy Legend blev belønnet med handicap som vinderen: 75.

Dagens fjerde andenplads kom i hus med debutanten Manhattan Carlras (Juniper Tree), som over 1800 meter var næstbedst bag Inge Mette Dejgaards 4-årige Mrs Jenney (Shalaa).

Mrs Jenney og Andreas Tapia Dalbark aflægger maidentitlen foran Manhattan Carlras og Basixx Carlras. Foto: Burt Seeger.

I dette opgør indtog Rikke Bonde også tredjepladsen med 4-årige Basixx Carlras (Oscar Performance) og femtepladsen med Hockey Carlras (Moohaajim).

“Midt i opløbet troede jeg, at Hockey Carlras ville vinde, men jeg tror både han blev ramt på fysikken og lidt på det psykiske i sit livs første start”, kommenterer Rikke.

Der er nu mindre end tre uger til årets første klassiske løb, Mowerinaløb (Dansk 1000 Guineas), og for Rikke Rohbach Bondes vedkommende er Wozzy Legend den eneste som er sikker på at komme med på handicap.

“Jeg håber virkelig, at der også bliver plads til Lady Macallan og Manhattan Carlras. De vil allesammen gå frem med sæsondebuten overstået, og jeg har svært ved at skille dem ad, så det vil være rigtig ærgerligt, hvis en af dem eller begge misser chancen”, afslutter hun.

Troja og Mikkel Mortensen vinder 3-års Drømmen foran Wozzy Legend med Nicolaj Stott. De to hopper møder højst sandsynligt hinanden igen i Mowerinaløb den 4. maj. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top