fbpx

Sæsonpremiere: Lea Olsen om sine startheste på Klampenborg

Lea Olsen går ind til den nye sæson med mere end 30 heste i træning på Jydsk Væddeløbsbane, og lørdag eftermiddag sender hun tre af disse ud på Klampenborgs premieredag.


Lea Olsen giver rideordre til Jan-Erik Neuroth forud for Sir Jeffreys start i Dansk Derby. Foto: Burt Seeger.

Første navn i aktion bliver Karin Sallings 3-årige hoppe Cortina (Appel Au Maitre), som sæsondebuterer i årets første opgør, 3-års Maidenløb over 1400 meter.

Cortina er halvsøster til den ét år ældre Mozart (Le Havre), som i fjor henrykkede med to sejre i fire starter, og som endte sæsonen med et generalhandicap på 83.

Cortina var uheldig sidste år, og hun skulle ikke have haft afsluttet sæsonen som maiden”, indleder Lea.

“Hun debuterede direkte i Produce Stakes og var fjerde bagved Kis, og derefter var hun ude i et godt maidenløb på Derbydagen, hvor hun endte som femte bag Call Me Al og Brigadier“.

“Oliver (Wilson, red.) sagde efter løbet, at hun kiggede meget rundt og kun løb på 70% af sin kapacitet”.

Cortina ved andenpladsen bag Royal Time i Göteborg. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp.

Karrierens tredje start foregik på græsset i Göteborg, hvor Cortina sluttede nærmest vindende Royal Time (Time Test), og siden blev året afsluttet med en plads lige udenfor præmierækken i Vinterfavoritternes Ærespræmie.

“Præstationen i Göteborg var rigtig god, men siden fik hun igen et uheldigt løb i Vinterfavoritterne. Hun var også starterklæret på finaledagen i Klampenborg, hvor jeg havde stor tiltro til, at hun skulle vinde, men løbsdagen blev som bekendt aflyst af to omgange”, siger Lea.

I lørdagens maidenløb står Cortina med sit handicap på 69 næstbedst til på tallet, tre kilo under Napoleon (Al Shemali), der trænes af Leas far, Bent Olsen.

I bøjlerne står Carlos Lopez, som hér får sit comeback-ridt efter længere tids skadespause.

Cortina har arbejdet godkendt. Jeg havde gerne set hende sæsondebutere over lidt længere distance, men vi skal nå Mowerinaløb på tredje løbsdag, og jeg håber, at de 1400 meter er med til at sætte lidt ekstra fart i kroppen på hende”, konkluderer Lea.


Marsk Torkdahl ved sin overlegne maidensejr som 2-årig i Aarhus. Foto: Ole Hindby.

I 3-års Drømmen – ligeledes over 1400 meter – slår Lea Olsen og Carlos Lopez sig igen sammen. Denne gang med Ole Torkdahls brune hingst Marsk Torkdahl.

Make Believe-sønnen debuterede på Klampenborgs Derbydag i fjor – og sluttede to længder bag Cortina – inden han i sin anden start var hamrende overlegen over 1400 meter hjemme i Aarhus. Se løbet i videoen herunder.


“Det var meningen, at han skulle have afsluttet sæsonen i Basnæsløb, men også han blev ramt af finaledagens aflysning”.

“Han er stadigvæk en urutineret herre, men han er en god hest som har arbejdet godt, og han skal absolut ikke glemmes, selv om han møder ret hård konkurrence”.

“Også for hans vedkommende havde jeg gerne set distancen lidt længere, men han har let ved at sidde med når vi arbejder hjemme, og jeg har stor tiltro til ham. Hans hovedopgaver i år bliver Jyllandsløbet og Svenskt Derby”, siger Lea.


Træner Lea Olsen tager sammen med opdrætterne Pia, Lea og Henrik Stork imod Sir Jeffrey efter sejren i Stald KTAS Ærespræmie på Klampenborg i fjor. Foto: Burt Seeger.

I premieredagens hovedbegivenhed, Tuborg Åbningsløb over 1600 meter med 100.000 kroner i samlet præmiesum, starter Lea sin 4-årige Hunter’s Light-søn Sir Jeffrey.

Sir Jeffrey afsluttede sin klassiske sæson med at vinde med 15 længder i Aarhus Store Handicap, vel understøttet af lærling Kelvin Belcourt, som igen sidder op med tre kilos lettelse denne gang. Se løbet længere nede i artiklen.

Sir Jeffrey løb på en halv hov det meste af sidste år, så alene det faktum, at han kunne komme så flot ud af sæsonen er dybt imponerende”, forklarer Lea og fortsætter:

“Han har trænet rigtig godt hele foråret, er en let hest at sætte op, og der er ingen tvivl om, at han er god”.

“Jeg glæder mig meget til at se ham sæsondebutere, men det er selvfølgelig altid et spørgsmål, når en 4-årig for første gang skal ud og møde ældre eliteheste”.


“Det har generelt set været staldens historie, at vores heste har manglet lidt skarphed i forhold til Klampenborg-hestene på de første løbsdage, og det kan meget vel gentage sig i år”.

“Jeg har ikke været meget efter dem herhjemme, og der er heller ingen tvivl om, at de alle kommer til at forbedre sig en hel del med et løb i kroppen – så nu må vi se”, afslutter Lea, som i fjor endte på sjettepladsen i Klampenborgs trænerchampionat – vel at mærke med en sejrsprocent højere end 19 og med næsten 33 i pladsprocent for sine 52 starter.

Og 2024 kan sagtens blive endnu bedre.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top