fbpx

Føltid: Halvsøster til Oaks-vinderen Chatarina hos Pernilla Nilsson

Hos Pernilla Nilsson i Krylbo bød forårets komme på en ny ankomst, da den 11-årige Dansili-datter Canyara 1. marts folede en Appel Au Maitre-halvsøster til den svenske Oaks-vinder Chatarina.


Hoppeføl født 1. marts v. Appel Au Maitre ud af Canyara (Dansili). Foto: Pernilla Nilsson.

Pernilla Nilsson købte mod slutningen af Corona-året 2020 tyskopdrættede Canyara for 16,000 guineas på Tattersalls December Mare Sale i Newmarket. Hun var på daværende tidspunkt i fol ved Time Test (Dubawi), men hun mistede desværre sin hingst i åringsåret i fjor.

Hun fik heller ikke noget føl i fjor, men nu er hun heldigvis på rette vej igen med sit velskabte hoppeføl efter Appel Au Maitre (Starborough).

Hoppeføllet er halvsøster til den svenske Oaks-vinder Chatarina. Foto: Pernilla Nilsson.

Canyara er en ustartet helsøster til den gode forhindringshest Cascavel og halvsøster til Gruppe-3-placerede Cabimas (King’s Best) og Listed-placerede Calico (Soldier Hollow).

Føllets mormor, Casanga (Rainbow Quest), var Gruppe-3-vinder i Tyskland og halvsøster til to øvrige Gruppe-3-vindere i Concepcion (Acatenango) og Colon (Acatenango) samt Listed-vinderen Coyaima (Night Shift).

Da Pernilla Nilsson erhvervede Canyara havde Chatarina endnu ikke vundet, men i 2021 vandt Lawman-datteren tre gange og slog til en vældig stærk udgave af Svenskt Oaks foran Lot Of Joy (Camelot) og Runaway Sue (Dragon Pulse). Chatarina har som bedst været oppe i et handicap på 83.

Chatarina og Jacob Johansen på vej mod sejren i Svenskt Oaks 2021. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top