fbpx

Desmond Scarlett om sin Derbyårgang

Når Klampenborg Galopbane slår portene op til en ny sæson, bliver det endnu en gang spændende at følge Desmond Scarlett, der står godt rustet i de klassiske løb og de store 2-års løb.


Stalden syder og bobler af optimisme hos Desmond Scarlett i år – ganske som så mange andre gange. Den dygtige træner har før haft stort potentiale i stalden, men i år er den klassiske årgang, de 3-årige, bedre end nogensinde før.

Staldens hovedperson, sidste års absolutte provinsstjerne, Cut Courier er efter et styrt i slutningen af februar kommet i fuld træning igen og Desmond Scarlett er ikke i tvivl om hestens styrke. “Han har tabt en del vægt, hvilket har sat ham 4 uger tilbage, men han er en glad hest og skal nok bevise hvad han er værd”, siger Desmond sikkert.

Hovedopgaverne for Cut Courier bliver Dansk 2000 Guineas og Jyllandsløb. Personligt mener Desmond ikke at Cut Courier står de 2400 meter, men kredsen omkring ham vil alligevel gerne prøve ham over distancen.

Cut Courier er ikke min derby-hest! Jeg har andre virkelig gode 3-årige, som står bedre til de 2400 meter”, siger Des. “Og om ikke andet er der jo Larch Ærespræmie på Derbydag til ham, de 1600 meter passer ham klart bedst”, fortsætter han.

Når Desmond Scarlett siger at andre heste passer bedre på distancen, mener han bl.a. McGuire, der sidste år var 2. i Basnæsløb og Vinterfavoritternes Ærespræmie.

McGuire kommer givetvis ud allerede på 2. løbsdag. “Det er vigtigt for mig, at mine gode heste kommer ud så tidligt som muligt, så de er helt klar til klassikerne”, forklarer Des.

McGuire er en topstayer, ingen tvivl om det, og han er mit derbyhåb – men vinder han ikke Derby, vinder han St. Leger i stedet”, griner han.

Den sidste hest i tre-kløveret er Cut Corbierre. Cut Corbierre viste ikke noget som helst i fjor, men Desmond Scarlett har brugt meget tid på skimlen i vinter og er overbevist om hestens kapacitet.

“Han er en meget fin og flot hest med klassisk udseende, der kan gå hen og blive årgangens store overraskelse. Han er den type der enten kommer til at markere sig stærkt eller være helt væk”, siger træneren, der i 1998 på papiret har materialet til at vinde et eller flere klassiske løb.

Desmond Scarlett taler også meget positivt om sine 2-åringer. Den måske mest opsigtsvækkende er Cut Couriers lillebror, Cut Legend.

“Cut Legend” ligner faktisk ikke sin bror overhovedet. Han er mindre og kompakt”, siger Des. “Nogle af mine 2-årige er lidt sene, men jeg håber at have dem ude så hurtigt som muligt”, fortsætter han.

Af de ældre heste i stalden fremhæver Desmond Scarlett 6-årige Cut Comeau. Cut Comeau var et af de klassiske håb i 1995, men da havde han en konkurrent der hed Federico!

Cut Comeau er vinder af Vinterfavoritternes Ærespræmie som 2-årig og Skandinavisk Grand Prix som 4-årig.

Cut Comeau er en meget fin hest. Han stod stille hele sidste sæson på grund af problemer med benet, men han er helt i orden igen, og jeg regner med at han er at finde i toppen af den skandinaviske elite i år”, slutter Desmond Scarlett.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top