fbpx

Peas And Carrots tog sin hidtil største skalp i Pramms (L)

Lennart Reuterskiöld Jr-trænede Peas And Carrots hjemtog søndag eftermiddag sin karrieres hidtil største triumf, da han under Manuel Santos akkurat nåede forbi Maybach/Per-Anders Gråberg kort før mål og vandt millionløbet Pramms Memorial (L) på Jägersro.


Den langt galopperende Final Appearance-søn fik langt fra en perfekt rejse, idet han var mere pakket ind end godt var undervejs, og i toppen af opløbet måtte Manuel Santos endda tage kort op i hesten, inden han for alvor kunne sætte angreb ind på Maybach, der i sidste del af svinget stak af i et ryk der længe så ud til at kunne holde hele vejen hjem.

Store Peas And Carrots kom dog nærmere for hver en meter, mens forhåndsfavoritten Salt Track fra sin sædvanlige sidsteplads også var kommet op i omdrejninger udvendigt i banen. Salt Track fik dog for langt frem denne gang, og det rakte ikke til mere end tredjepladsen. Peas And Carrots derimod var flyvende over de sidste 200 meter, og på målstregen kunne Manuel Santos rejse sig og gøre sejrsgestus.

Førstepræmien i løbet var 600.000 svenske kroner – den hidtil største sum Peas And Carrots endnu har indløbet, og på trods af tidligere store triumfer er Pramms Memorial (L) uden tvivl det nuværende højdepunkt i hestens karriere – en karriere der på trods af de fantastiske resultater langt fra har været en dans på roser, naturligvis med tanke på den karrieretruende skade Peas And Carrots pådrog sig kort tid efter sejren i Dansk Derby 2006.


“Min bedste ven”

Peas And Carrots var i starten af sin karriere både trænet og ejet af Lars Kelp, men hen ad vejen har han både skiftet ejer og træner til henholdsvis Omar Zawawi og Lennart Reuterskiöld Jr. En der dog har været med stort set hele vejen er jockey Manuel Santos, der både red hesten først over stregen i Svenskt Kriterium som 2-årig, Dansk Derby som 3-årig, Dansk Breeders’ Cup og Songline Classic (L) som 4-årig, og nu Pramms Memorial (L).

“Han er har en stor plads i mit hjerte. En fighter, der er kommet utroligt tilbage. Han er den bedste hest jeg har redet, og min bedste ven”, sagde en nærmest ekstatisk Manuel Santos kort efter han var hoppet af Peas And Carrots.

Peas And Carrots er efter den danske avlshingst Final Appearance og ud af Primo Dominie-datteren Dominet Hope. Han er opdrættet på fynske Havreholms Stutteri, der endnu ikke har mange års erfaring i fuldblodssporten, men som til gengæld allerede nu har oplevet at bringe en sand champion til verden.

“Hvis alt går efter planen starter Peas And Carrots næste gang i Stockholms Stora Pris (Gr.3) i juni”, supplerede træner Lennart Reuterskiöld Jr., der endnu engang havde en flot Pramms-dag med i alt tre dagssejre.

Highway og Eldfote løb dødt løb på fjerde/femtepladsen, mens danskejede Quilboquet, der i ugen op til Pramms blev staldkammerat til Peas And Carrots, leverede en glimrende indsats som sjette i sin blot anden skandinaviske start.


Stor weekend for dansk avl

Til slut må man naturligvis også gratulere den danske avl oven på en stor weekend, hvor danskopdrættede heste virkelig fik gjort strålende reklame for sig selv. Lørdag eftermiddag sluttede The Pirate anden bag Appel Au Maitre i Walter Nilsens Minneløp (L) på Øvrevoll, og i dag var det altså Peas And Carrots der stjal billedet på Jägersro.

To danskopdrættede heste efter to i Danmark opstaldede avlshingste der er henholdsvis første og anden i to skandinaviske millionløb mod de stærkeste importer der findes på disse himmelstrøg på henholdsvis græs og dirt track – det kunne næsten ikke blive bedre!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top