fbpx
« august 2022 » loading...
M Ti O To F L S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Arqana: 15,6 millioner kroner for helbror til Arc-vinderen Sottsass

Arqanas August Yearling Sale nåede en ny toppris søndag aften, da en helbror til Prix de l’Arc (Gr.1)-, Prix du Jockey Club (Gr.1),- og Prix Ganay (Gr.1)-vinderen Sotsass blev solgt for 2,1 millioner euro til den tredobbelte japanske championtræner Yoshito Yahagi.

Irish Action tredje i Hoppegartener Fliegerpreis (L)

Lennart J:r Reuterskiöld-trænede Irish Action, som senest vandt Zawawi Cup (L) på Sveriges Derbydag, var søndag på plads i Berlin, hvor han under Andrasch Starke sluttede kort slået til tredjepladsen i Hoppegartener Fliegerpreis (L).

Storløbsrepriser

52 Videoer

Arqana: Dansk handel til 75,000 euro på førstedagen af August Yearling Sale

Morten Buskop fik en god start på sæsonens første åringsauktion i Deauville, da han på førstedagen af Arqanas August Yearling Sale fik hammerslaget på 75,000 euro for lot 31, en brun hoppe efter Bated Breath ud af en vindende søster til Lancashire Oaks (Gr.2)-vinderen The Black Princess.

Startlisten klar til Norges Derbydag

Annike Bye Hansens svenske Derbyvinder Hard One To Please fik spor fem ved fredagens starterklæring til Norsk Derby 2022, og Fast Company-sønnen møder 14 konkurrenter i opgøret om 1.385.000 norske kroner.

Thunder Sea ren klasse i Eckbos

For tredje år i træk har Stall Perlen og Wido Neuroth en enormt talentfuld hoppe efter Darleys Night Of Thunder. I 2020 var det Thunderey, i fjor Mystery Night og i år hedder hun Thunder Sea. Torsdag aften blev det en overlegen fem længders triumf i Eckbo Legats Vandrepokal på Øvrevoll.

Frankrigs bedste åringer under hammeren fra lørdag til mandag

Arqana skyder på lørdag sensommeren og efterårets europæiske åringsauktioner i gang med deres August Yearling Sale, som i år afholdes i et nyt format. “Det bliver tre dages ‘selected sale’ med de bedste franske åringer”, fortæller Morten Buskop, der rejser mod Deauville i morgen.

Imponerende debut af Eagle Eye – nu mod Dansk Kriterium

I Danmark har vi allerede oplevet en ny årgangsstjerne i Lea Olsen-trænede King Ferdinand, og der er muligvis en ny på vej blandt de 2-årige danskopdrættede navne i Lennart J:r Reuterskiölds Gleneagles-søn Eagle Eye, der onsdag fik folk til at spærre øjnene op på Jägersro.

Clive Washbourn jubler efter Thundering Blues Stockholm Cup-triumf. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

25 internationale anmeldelser til Stockholm Cup-dagen

Mandag blev der anmeldt til hovedopgørene på Stockholm Cup-dagen den 18. september på Bro Park, og Svensk Galopp kan glæde sig over udsigten til en international løbsdag med mulighed udenlandske gæster i samtlige storløb.

Lea fik sin første storløbssejr i Goffs Futurity Stakes

Lea Olsen vidste dårligt hvilket ben hun skulle stå på i minutterne efter søndagens Goffs Futurity Stakes. King Ferdinand indfriede alle forventninger – og måske lidt til – da han suverænt sejrede med fem længders afstand til Nevercantell og Alabama Man i Danmarks bedste 2-årsløb.

Eminente King David: Pokalløbssejr for tredje år på stribe

Indenfor et blot otte års interval, er det lykkedes for to danskopdrættede heste at vinde Pokalløb (L) tre gange i træk. Mellem 2015 og 2017 var det Stutteri Hjortebo-opdrættede Falconet, og efter søndagens opvisning kan Stutteri Stork-opdrættede King David kalde sig løbets vinder mellem 2020 og 2022.

Titannias Derby – hvor har de fortjent det, hver og én

For tredje gang på fire år – og for syvende gang siden 1990 – trak en hoppe sig sejrrigt ud af The Macallan Dansk Derby. Titannias store triumf blev også Derbyvinder nummer to for både avlshingsten Appel Au Maitre og træner Lars Kelp, samt den første for jockey Andreas Tapia Dalbark og ejer/opdrætterparret Mette og Dean Olsen.

Video: Titannia vinder The Macallan Dansk Derby 2022

Titannia – ejet og opdrættet af Mette og Dean P. Olsen, trænet af Lars Kelp og redet af Andreas Tapia Dalbark, leverede en magtdemonstration af de store, da hun førte fra start til mål og uhyre overlegent vandt The Macallan Dansk Derby 2022 foran Hear The Drums. På tredjepladsen var der ‘dødt løb’ mellem Amanda og New York Strip.

Seamie Heffernan overtager Derbyridt på Sir Chaplin

Det bliver Aidan O’Briens andenjockey Seamie Heffernan, der på søndag tager ridtet på Lea Olsen-trænede Sir Chaplin i The Macallan Dansk Derby. Heffernan overtager ligeledes bøjlerne på Big Red Panda i Giant Sandman Larch Ærespræmie og på Sir Churchill i Wentworth Det 121. Pokalløb (L).

Jyllandsløbsvinder tilbage med sejr

Gitte Wolle og Kenneth Hansens 4-årige Smooth N Royal havde været igennem en lang rejse siden sidste års overlegne triumf i Jyllandsløbet, men torsdag aften tog han et stort skridt på vejen tilbage mod topformen med sejren i Ritmester Frigaards Mindeløb i Aarhus.

Så er Derbyprogrammet her!

Det 60 sider store baneprogram til The Macallan Dansk Derby 2022 er publiceret! I programmet finder du tips og gennemgribende omtaler af Derbyhestene, samt alt det andet du skal bruge for at sætte Derbyfeberen i vejret.

Pas De Faux kan blive Neuroths 21. Derbyvinder

Efter en træg indledning på sæsonen med træningsproblemer i Köln og efterfølgende halsinfektioner, er Wido Neuroths stald nu tilbage i lynende form. Vel understreget af en overlegen sejr i Norsk Derby Trial til Øvrevoll-debutanten Pas De Faux.

Oliver Wilson styrtede tirsdag aften: “Jeg er klar på søndag”

Oliver Wilson kom tirsdag aften ud for enhver jockeys mareridt, nemlig at styrte og komme til skade få dage før en Derbydag. Og så vel at mærke en Derbydag med mange store vinderchancer. “Jeg fik en hest henover mig og blev trådt i brystet, kæben og på læggen”, fortæller Oliver onsdag morgen til GalopSport.

Norsk Derby Trial skal besvare mange spørgsmål

Onsdagens løbsdag på Øvrevoll byder først og fremmest på Norsk Derby Trial over 2160 meter, og hér søges der svar på spørgsmål der både vedrører Norsk og Dansk Derby.

Stor dokumentarfilm om galop i Sverige og Danmark

Det opmærksomme publikum lagde måske mærke til, at Dubai Racing Channels Laura King både var til stede på Klampenborg og Jägersro den 16. og 17. juli i forbindelse med den svenske Derbydag. Det blev til en timelang dokumentarfilm og ekstremt flot reklame for skandinavisk galopsport.

Morgengalop og lodtrækning: Så vi Derbyvinderen?

Der var livlig aktivitet på Klampenborgs græstæppe mandag morgen, men kun fire af de 15 Derbydeltagere var i aktion. Spørgsmålet er, om vi så en kommende Derbyvinder blandt disse fire? I så fald vinder enten Charming Knight, Giant Fortune, My Ladybug eller Onyx.

Nu starter Derbyugen – se listen til ‘Morgengaloppen’

Klampenborg Galopbanes Derbyuge er traditionsbunden, og mandag morgen er der som altid mulighed for at se flere af Derbydagens deltagere i aktion på græsset. Allerede kl. 7 arbejder 2000 Guineas-vinderen Charming Knight.

Oaks/Hurricane-double til Berneklint og Rodriguez

For tredje år på stribe lykkedes det andenhesten fra Svenskt Derby at stryge til tops i det tredje ben af Jägersros Triple Crown, da Steinar var sine konkurrenter overlegen over de 2650 meter. Og kort tid senere slog staldveninden Scarlett til for Susanne Berneklint og Martin Rodriguez i Svenskt Oaks.

Hér er feltet til The Macallan Dansk Derby 2022

Vejen har været lang og broget, men fredag morgen står det endelige felt klar til The Macallan Dansk Derby den 7. august, og helt som forventet blev der fuldt hus med 15 kandidater i startboksen.

RaceTime: Vellykket generationsskifte på Stutteri Hjortebo.

RaceTime har besøgt Stutteri Hjortebo som derbyoptakt og for at kommentere det glidende generationsskifte, som stutteriet gennemfører. Grundlæggeren Søren Hjorth, der bliver 75 i år, kan se tilbage på mange flotte resultater. Bl.a. seks danske derbysejre. Og det kan blive til syv i år. Stutteri Hjortebo har fire avlshingste opstaldet, og de fremstiller 21 åringer på Scandinavian Open Yearling Sale den 23. september i år.

Scroll til toppen