fbpx

Vejen til The Macallan Dansk Derby: Ranking og noter – 29. maj

Tiden omkring Dansk 2000 Guineas er altid spændende. Både før og efter løbet. Jessica Long er på vej ud af en storartet maj måned, hvor hun indenfor otte dage fik to kandidater direkte ind i Top-5 på listen til The Macallan Dansk Derby, og på nuværende tidspunkt har de 11 øverste kandidater et handicap på 80 eller mere.


Bud og Jacob Johansen vandt Dansk 2000 Guineas foran Lucien, King Ferdinand og Longchamp. Foto: Burt Seeger.

Jessicas to nye årgangsstjerner er Chess Racings Ayani (Starspangledbanner) og Bud (Moohaajim).

Førstnævnte starter på søndag i Voterlöpning på Jägersro, og siden forventes han at gå mod Svenskt Derby den 16. juli, inden det derefter kan blive en start på Klampenborg den 5. august. Han står lige nu i et handicap på 85, hvilket kun overgås af Slava Ukraini (Moohaajim) på 89.

Bud afsluttede bedst af alle og vandt lørdagens Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas foran Lucien (Hurricane Red), hvilket betød at han skød op i et handicap på 81, mens Lucien fik 80.

King Ferdinand (Elusive City), der sluttede tredje i Dansk 2000 Guineas, blev sænket et enkelt kilo til 80, mens fjerdehesten Longchamp (Evasive) steg til 76.

Ayani og Oliver Wilson starter igen i søndagens Voterlöpning på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Patrick Wahl-trænede Little Arabella (Karakontie) er nu oppe i 78 efter sin andenplads bag Maxmartin (Barocci) i Bro Parks Guineas Trial i onsdags. Til gengæld faldt Alakay (Wilshire Boulevard) et enkelt kilo til 76 efter sjettepladsen på Klampenborg.

Silver Wings vandt Derbyhåbet foran Lazy Susan og Nevermind. Foto: Burt Seeger.

En kandidat som også nærmer sig Derbydeltagelse er Søren Jensen-trænede Silver Wings (Appel Au Maitre), som i sikker stil hjemførte Derbyhåbet over 2200 meter på Klampenborg og i sin blot anden start viste 76. Det er nok til at dele listens 15. plads med Alakay og Longchamp.

De øvrige nylige maidenvindere, Niels Petersen-trænede Mozart (Le Havre) og Lea Olsen-trænede Drot Torkdahl (Moohaajim), er blevet sat til 73.

Drot Torkdahl står nu i 73 efter sin maidensejr på Klampenborg foran Nevercantell og Let’s Go Filip. Foto: Burt Seeger.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top