fbpx

Travhest har reddet John Nielsens sæson

Aalborg-træner John Nielsen har ikke haft noget stort år med sine galopheste. ”Det har mildt sagt været en elendig sæson, og jeg kan ikke mindes hvornår jeg sidst har haft så svagt et år”, siger han til GalopSport.


Villy og John Nielsen med Eftiraath (Poet's Voice). Foto: GalopSport.
John Nielsen (til højre) sammem med broderen Villy Nielsen og dennes lykkekøb fra årets January Sale i Doncaster, Eftiraath (Poet’s Voice). Foto: GalopSport.

Nordjydens galopheste har i 2018 vundet fire løb i 56 starter, med præmier for 157.200 kroner. Der står 10 heste opført på hans træningsliste, men det er ikke analog med virkeligheden.

”Jeg er faktisk nede på otte, og det kan meget vel yderligere blive reduceret til seks. Hermine og Elizabeth Flynn er blevet solgt som rideheste og har startet for sidste gang”.

To af John Nielsens bærende kræfter igennem flere år, med over en million kroner i præmie tilsammen, kan ligeledes have løbet for sidste gang.

”Vainqueur har problemer med sine hove, og Parbold Hill fylder 12 om nogle dage. Det er muligt, at ingen af dem kommer ud mere”.

”Det vil passe mig godt, at indlede den kommende sæson med seks galopheste og mine to travheste, og det er faktisk en af travhestene som har reddet sæsonen”, griner træneren.

”Min travhest Spicy Shot har vundet ligeså mange løb i år, som mine galopheste tilsammen, og den udvikler sig hele tiden. Seneste sejr var her den 24. december i Aalborg, hvor den var bedre end nogensinde.  Jeg træner den selv hjemme i en sulky, og er gået væk fra at ridetræne den”, fortæller John Nielsen, som fylder 77 næste gang.

”Jeg har fortsat motivation til at træne med både mine galop- og travheste”, sammenfatter han.

Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen