fbpx

Mrs Loreen har skiftet hænder – bedækkes ved Stradivarius

Én af de opsigtsvækkende begivenheder i december var ‘auktionen’ over superhoppen Mrs Loreen. Det største bud blev lagt af Alexandra og Roger Osbergs Go Medracing AB, og der er allerede store planer for den 17-dobbelte Jägersro-vinders umiddelbare fremtid.


Alexandra Granrot og Roger Osberg har købt Mrs Loreen. Herover ses de sammen efter sejr på Klampenborg med Blue Gem. Foto: Burt Seeger.

“Vi havde egentlig ikke nogen planer om at købe flere heste på nuværende tidspunkt, og da slet ikke flere avlshopper, men da vi læste at Mrs Loreen var til salg, begyndte det at snurre i fingrene”, fortæller Alexandra Granrot og fortsætter:

“Dagen før auktionens afslutning var Roger og jeg blevet enige om at give det et forsøg, og da én af vores kunder tilmed var klar til at gå med, kunne vi lægge et bud som lykkeligvis var højt nok til at købe hende”.

Mrs Loreen/Jacob Johansen besejrer Appelina/Jan-Erik Neuroth i Margareta Wettermarks Minneslöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Mrs Loreen besejrer Appelina i Margareta Wettermarks Minneslöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Kort efter, at Alexandra og Roger var blevet oplyst om, at deres bud var det højeste, faldt valget af hoppens første partner i det nye regi på vidunderstayeren Stradivarius (Sea The Stars), som i år introduceres i avlen på National Stud for £10,000.

Stradivarius vandt over 1600 meter som 2-årig, og allerede som 3-årig udviklede han unikke stayeregenskaber der bl.a. resulterede i fire sejre i Goodwood Cup (Gr.1) og tre Ascot Gold Cup (Gr.1)-triumfer.

Hingsten vandt 19 af sine 34 starter og var en sand publikumsfavorit på de engelske baner. Hans sidste sejr blev vundet i 2022-udgaven af Yorkshire Cup (Gr.2), og karrierens sidste start resulterede i et knebent nederlag slået med hoved af arvtageren Kyprios (Galileo) i Goodwood Cup (Gr.1).

Stradivarius og Frankie Dettori. Foto: The National Stud.

Stradivarius var en fantastisk væddeløber med både stamina og turn-of-foot, og han leverede topklasse-præstationer over mange sæsoner. Hans tredje Gold Cup-sejr kan man jo se igen og igen, og det samme gælder for alle Mrs Loreens fine sejre”.

“Vi tror, at kombinationen af Stradivarius’ egenskaber og Mrs Loreens fantastiske løbshoved og speed kan skabe en rigtig fin hest. Vi håber virkelig, at Mrs Loreen vil bringe os mange fine afkom og masser af glæde”, forklarer Alexandra Granrot.

Mrs Loreen (Needwood Blade) begynder rejsen mod England her i januar, og efter hun er konstateret drægtig skal hun videre til Frankrig og opstaldes i Normandiet hos svenske Amelie von Leithner.

Den syvdobbelte Gruppe-1-vinder Stradivarius på The National Stud i Newmarket.

Vil du læse mere om Alexandra, Roger og Mrs Loreen?


Herunder ses Stradivarius’ legendariske tredje sejr i Ascot Gold Cup (Gr.1) i 2020:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top