fbpx

“Vi satser helhjertet på galopsporten”

Tilbage i 90’erne var Roger Osberg lærling i stalden hos Lennart Reuterskiöld Sr., og efter en årrække væk fra galopsporten vendte han i 2014 tilbage for at arbejde hos førnævntes yngste søn, Johan. I dag driver Roger sammen med sin samleverske Alexandra Granrot både stutteri og træningsvirksomhed.


Roger Osberg med Rhubarb Ripple.

“Da Roger og jeg mødte hinanden indså vi begge, at det var dét her vi brændte for, og siden har det været vores drøm at bygge livet op omkring fuldblodshestene med vores virksomhed GO MedRacing”, indleder Alexandra, der selv har en baggrund med 10 års arbejdserfaring fra Irland og England.

Roger Osberg fik amatørtrænerlicens i 2014, og nu er han på godt på vej mod at tage skridtet op som professionel.

Sammen står parret for otte heste fordelt på tre ældre og fem 2-årige, og der skal følges op på en flot sæson i 2021, hvor deres fire heste tilsammen indløb mere end en halv million.


Alexandra Granrot med staldens nuværende stjerne, Listed-placerede Blue Gem. Foto: Wolfram Meyer.

“Det var vores hidtil bedste år. Vi vandt fem løb og Blue Gem var anden bag Havana Red i både Listed-opgøret Fillies And Mares Stakes på Bro Park og i Göteborgs Kopparmärralöpning, samt tredje i Klampenborgs Sceptre Stakes til Margrethe og Malekha“, beretter Alexandra.

På Klampenborg blev det endvidere til to sejre med Juniper Tree-sønnen Hawthorn, der gik igennem sæsonen med præmier i otte af sine 10 starter.

“Både Blue Gem og Hawthorn er klar til en ny sæson nu, og i tillæg har vi Hawthorns lillesøster Rhubarb Ripple“.


Hawthorn og Liam Doran vinder foran Paint It Black og Philiango på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Hawthorn og Rhubarb Ripple er ud af den femdobbelte vinder Hortensia (Holy Roman Emperor), der havde sin skandinaviske løbskarriere i træning hos Claes Björling.

Alexandra og Roger ejer nu selv Hortensia, og hoppen er mor til én af de fem 2-årige i stalden, Moohaajim-datteren Cherry Pop.


Roger Osberg på ryggen af 2-årige Stuck With U. Foto: Privat.

De fire øvrige 2-årige heste er den engelske import Soup Or Sonic (Havana Grey), samt svenskopdrættede Haajima (Moohaajim), Stuck With You (Hallucinate) og Chiléo (Nova).

Hortensia er nu på ophold i Frankrig, hvor hun har fået et hingstføl efter Juniper Tree og i sidste uge blev bedækket ved Gruppe-2-vinderen Elarqam“.


Velvet Revolver er ét af stutteriets føl fra 2022. Hun blev født 11. februar og er efter Wentworth og ud af Moulin Magique. Foto: Privat.

Alexandra og Roger har endnu en hoppe til bedækning i Frankrig, den dobbelte 3-årsvinder Alderaan (Juniper Tree), som er blevet bedækket ved den Grade 3-vindende Scat Daddy-søn Seabhac (udtales ‘shoke’).

“Derudover har vi Golden Caviar – en helsøster til Snake Lake – der i søndags fik et hingstføl efter Appel Au Maitre, og den fem-dobbelte vinder Moulin Magique, som den 11. februar nedkom med sit første føl, en hoppe efter Wentworth“, siger Alexandra.


Alexandra Granrot under træningen på gården udenfor Blentarp. Foto: Privat.

Det svenske par både træner og opdrætter på deres gård ved Blentarp ca. 45 kilometer øst for Malmö.

“Vi tager til Jägersro tre gange om ugen for at træne, og ellers rider vi ud her på landet, hvor hestene går ude på fold hele dagen”.

“Vi glæder os til Rogers første reelle sæson som professionel træner næste år, til at se vores fine hold af 2-årige på banerne og til fremtiden med vores avlshopper, føl og åringer. Vi satser helhjertet på galopsporten”, afslutter Alexandra Granrot.


Stutteriet udenfor Blentarp. Foto: Privat.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen