fbpx

Mor Spirit anden i Santa Anita Derby (G1)

Danskeejede Mor Spirit gik sit sædvanlige ærlige løb i gårsdagens Santa Anita Derby over 1800 meter, der blev afviklet på en sjasket og mudret dirt track i Arcadia.Det var vinderen fra San Vicente Stakes,  Danzing Candy, der lagde ud i et hårdt tempo med Mor Spirit indvendigt på en tredje-fjerdeplads, medens Exaggerator (Curlin) lå mindst 15 længder efter de førende.

Det blev Exaggerator ikke ved med, idet han rundede hele feltet i rundt opløbssvinget og vandt helt overlegent med over seks længder foran Mor Spirit, som tydeligvis ikke brød sig om den tunge bane.

Uncle Lino (Uncle Mo) sluttede tredje foran Danzing Candy som fjerde.

Exaggerator, der blev solgt for $110.000 som åring på Keeneland, trænes af Keith Desormeaux og blev redet af hans bror Kent Desormeaux, som har vundet Kentucky Derby to gange tidligere og nu glæder sig til næste start i årgangens største løb.

Santa Anita Oaks havde en lige så overegen vinder i den ubesejrede Songbird (Medaglia d’Oro), hvor jockey Mike Smith blot behøvede at være styrmand i en start-til-mål-sejr med 3¾ længde.


Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top