fbpx

Meydan: 17 skandinaviske anmeldelser til Super Saturday

Det hidtil stærkeste løbsdagsprogram på Meydan i 2022 står for døren på lørdag, hvor tiden er kommet til Super Saturday – karnevallets sidste stik og generalprøven til Dubai World Cup-dagen den 26. marts.


Pat Cosgrave og Square De Luynes. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Super Saturday har ikke haft tradition for at tiltrække mange skandinaviske deltagere, men med en ny hjemrejsedato der er flyttet helt til sidste halvdel af marts, har både Nina Lensvik, Susanne Berneklint, Cathrine Erichsen, Kahlil de Burca, Raphael Freire og Niels Petersen valgt at melde flittigt til millionopgørene.

Skandinaviens bedste væddeløber, 7-årige Square De Luynes (Manduro) nåede grundet en sårskade ikke at få et optaktsløb til Super Saturday, men Niels Petersen melder ham klar til på lørdag, hvor det enten bliver en start i Dubai City Of Gold (Gr.2) over 2410 meter eller i Jebel Hatta (Gr.1) over 1800 meter.

Square De Luynes er nummer to på rankinglisten til Dubai City Of Gold (Gr.2) og på en delt andenplads til Jebel Hatta (Gr.1), så lige meget hvor han starter, vil det være med en på papiret god chance for endelig at bringe sig på det internationale landkort.


Iron Butterfly og Carlos Lopez vinder The Macallan Dansk Derby 2021. Foto: Burt Seeger.

I Dubai City Of Gold (Gr.2) har Petersen også forhåndsanmeldt sin danske Derbyvinder Iron Butterfly (Swipe), der står på en delt 18. plads på listen og derfor er afhængig af, at der falder mindst to heste fra ved starterklæringen – men det er der god mulighed for, idet flere af de højerestående navne ligesom Square De Luynes er dobbeltanmeldte på dagen.

Kahlil De Burcas 5-årige Amhran Na Bhfiann (Galileo), der var Gruppe-2-vinder på The Curragh i fjor, står med sin OR 110 som nummer tre i Dubai City Of Gold, fem pund under Square De Luynes.

Listen toppes af Shadwells 5-årige Hukum (Sea The Stars), der ikke har startet siden sin overlegne Gruppe-3-triumf på Ascots Champions Day i fjor.


Kick On. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

I Jebel Hatta over 1800 meter græs har Niels Petersen ligeledes meldt Elkær Stutteris Kick On (Charm Spirit) og Karin Sallings King David (Elusive City), mens Kahlil de Burca har meldt sin 4-årige Gruppe-3-vinder Military Style (War Front).

Samtlige skandinaviske navne kommer med i Gruppe-1-opgøret såfremt de starterklæres.


I Kirk og Carlos Lopez vinder Azizi Farishta. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
I Kirk og Carlos Lopez vinder Azizi Farishta. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Susanne Berneklint ser ud til at få to heste til start på Super Saturday.

3-årige Steinar (Union Rags) er meldt i Al Bastakiya (L) over 1900 meter dirt – samme distance som den svenske Derbyfavorit startede over senest med en godkendt syvendeplads til følge.

I Mahab Al Shimaal (Gr.3) bliver der efter alt at dømme et længe ventet og glædeligt gensyn med 8-årige I Kirk (Eishin Dunkirk), der er på en delt tredjeplads på listen og ikke har mere end tre pund op til Al Tariq (Oasis Dream).

I Kirk har ikke startet siden den svenske Derbydag i 2020, så en præstation på linje med hestens tidligere meritter på Meydan er meget at forlange.


Duca Di Como og Elione Chaves. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Cathrine Erichsen har været uheldsplaget med både Master Bloom (Pastorius) og Duca Di Como (Clodovil) under Dubai-opholdet.

Master Bloom startede i fredags uden fremgang i Saudi International Handicap i Riyadh, og Elione Chaves mente, at sygdommen fortsat sad i kroppen på Derby- og Scandinavian Open-vinderen.

Duca Di Como blev slettet fra sin seneste opgave på Meydan og er formmæssigt stadigvæk svær at vurdere.

Cathrine har meldt sin championmiler i tre opgør på forskellige distancer og underlag på Super Saturday: I Burj Nahaar (Gr.3) over 1600 meter dirt, i Ras Al Khor over 1400 meter græs samt i Nad Al Sheba Turf Sprint (Gr.3) over 1200 meter græs.


Sanary og Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

I sidstnævnte opgør har Niels Petersen også meldt Elkær Stutteris Could Be King (Bated Breath), mens der i Ral Al Khor foruden Duca Di Como og Could Be King er mulighed for at få Nina Lensviks Sanary (Invincible Spirit), Niels Petersens Ascot Brass (Juniper Tree) og Raphael Freires Hotling Bling (Cotai Glory) at se.

Der starterklæres allerede til Super Saturday tirsdag kl. 13 lokal tid, svarende til kl. 10 i Skandinavien.


Anmeldelser: Meydan, lørdag 5. marts

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen