fbpx

Johansson vandt tysk Gruppe-1 med syv længder

Søndag eftermiddag gjorde han det igen! Svenske Fredrik Johansson skrev sig ind i historiebøgerne med sin karrieres anden Gruppe-1-vinder, da han på ryggen af sidste års tyske Derbyvinder Adlerflug sejrede med syv længder i Deutschland-Preis (Gr.1) i Düsseldorf.“Regnen silede ned i Düsseldorf, hvilket ikke kunne passe bedre, og vi fik et godt løb fra front uden at blive presset. Han marcherede ganske let fra de andre i opløbet og vandt overlegent, selv om jeg måtte holde ham i gang fordi han startede med at kigge rundt på tilskuerne til sidst”, sagde en lykkelig Fredrik Johansson fra lufthavnen i Düsseldorf efter Gruppe-1-sejren, der indbragte 90.000 euro til In The Wings-sønnens ejer Gestüt Schlenderhan, for hvem Fredrik Johansson virkelig har leveret varen som jockey.

Adlerflug og Fredrik Johansson fik samtidig også revanche for det knebne nederlag i sidste års Grosser Preis von Baden (Gr.1), hvor parret blev besejret med kort hoved af Quijano og Andrasch Starke.

Denne gang blev Starke den lille, og Quijano måtte nøjes med en distanceret andenplads, med yderligere seks længder ned til It’s Gino/Kerrin McEvoy på tredjepladsen.

Fremtiden for Adlerflug tegner vældigt spændende, ikke mindst med patriotiske skandinaviske øjne, idet Fredrik Johansson efter sin anden Gruppe-1-triumf for Jens Hirschberger og Gestït Schlenderhan højst sandsynligt også vil være at finde på ryggen af Adlerflug i de kommende opgaver, hvilket både kan inkludere en ny start i Grosser Preis von Baden (Gr.1) og selveste Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) på Longchamp den første søndag i oktober.

“De ting ved jeg intet om endnu, og vi må tage fremtiden som den kommer, men lige nu er jeg bare glad for at have vundet endnu et Gruppe-1-løb, og jeg fejrer det nok med at bestille et glas champagne på vej hjem i flyet”, slutter hele Skandinaviens Fab Freddie, der tillige vandt sit andet ridt på dagen, hvilket ligeledes var for træner Jens Hirschberger og Gestüt Schlenderhan på ryggen af 3-årige Ianapourna i et maidenløb over 2200 meter.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top