fbpx

Goffs: York købte Es Racos helsøster – flere føl til Skandinavien

Det samlede antal skandinaviske køb på Goffs November Foal Sale er steget til fem efter lørdagens handel, hvor York Stutteri sikrede sig en helsøster til Mac Racings sprinterstjerne Es Raco (Holy Roman Emperor).


Hoppeføl v. Holy Roman Emperor købt for 22,000 euro af Filip Zwicky Agency på vegne af York Stutteri. Foto: Goffs.com

Det brune hoppeføl blev købt for 22,000 euro gennem Filip Zwicky Agency og har inden længe kurs mod Danmark, hvor hun næste år skal fremstilles på Scandinavian Open Yearling Sale.

Hoppeføllets helbror, Francisco Castro-trænede Es Raco, er vinder som både 2-, 3- og 4-årig og nåede i 2020 at etablerede sig i den absolutte skandinaviske sprinterelite på både græs og dirt.

Es Raco har i indeværende år været tredje i både Bro Park Vårsprint (L) og Polar Cup (L), og han sluttede sæsonen af med en overlegen tre længders sejr i Malmö Hösthandicap, hvilket gav ham et generalhandicap på 91 og dermed også en adgangsbillet til Dubai World Cup Carnival på Meydan, som begynder i januar.

Es Racos helsøster, der skal fremstilles på Scandinavian Open Yearling Sale i 2021. Foto: Goffs.

Foruden Es Raco er York Stutteris nyerhvervede hoppeføl også søster til Listed-vinderen og Gruppe-2-placerede Lorelei Rock (Camacho) og to øvrige vindere. Hoppens mor, Laureldean Lady (Statue Of Liberty) er en vindende halvsøster til Gruppe-3-vinderen Regime og Listed-vinderen Salut d’Amour.

Den stærke moderlinje inkluderer tilmed også 1000 Guineas (Gr.1)- og Coronation Stakes (Gr.1)-2’eren Jacqueline Guest og dennes søn, Breeders’ Cup Juvenile Turf (Gr.1)-vinderen Line Of Duty.

Se video af Es Racos lillesøster herunder:


Svenske Fellowship Racing handlede på førstedagen to lot igennem BBA Ireland.

Hingstføl v. Vadamos købt for 8,000 euro af BBA Ireland på vegne af Fellowship Racing. Foto: Goffs.com

“Begge føl har skandinaviske forbindelser og er blevet købt med henblik på videresalg på næste års Scandinavian Open Yearling Sale”, fortæller syndikatets frontmand Jesper Kask.

Det første føl var lot 38, en brun hingst efter Vadamos (Monsun) ud af Invincible Spirit-datteren Brave Madam, der i forvejen er mor til fem vindere ud af seks startende afkom.

Ét af disse er 2-årige Fernandoo (Red Jazz), der i Dina Danekildes træning har været én af Jägersros mest fremgangsrige 2-årige navne i 2020. Ligesom Es Raco har Fernandoo sikret sig en billet til Dubai World Cup Carnival.

Se video af Fernandoos lillebror herunder:


Senere købte BBA Ireland endnu et hingstføl til Fellowship Racing – denne gang lot 295, et afkom efter Sioux Nation (Scat Daddy) ud af den ustartede Iffraaj-datter Albaraaha.

Hingstføl v. Sioux Nation købt for 14,000 euro af BBA Ireland på vegne af Fellowship Racing. Foto: BBA Ireland.

Albaraaha er mor til et enkelt startende afkom der også er vinder, og det er Jessica Longs velkendte My Motivate Girl (Requinto), der fulgte op på sine to sejre som 2-årig i England med at sejre hele fire gange som 3-årig i Skandinavien.

Lillebroderen til Fernandoo kostede 8,000 euro, mens Fellowship Racing fik My Motivate Girls lillebror til 14,000 euro.


Tredje- og sidstedagen af Goffs November Foal Sale skydes i gang søndag kl. 11 skandinavisk tid.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder