fbpx

Føltid: Monza er nedkommet med hoppe efter Juniper Tree

Tidligt om morgenen den 15. januar nedkom Listed-placerede Monza med sit livs andet afkom. “En hoppe efter Juniper Tree”, fortæller opdrætter Karsten Østergaard.


Monza med sit hoppeføl efter Juniper Tree. Foto: Stutteri Outback.

Monza gik i avlen i 2020 efter en flot løbskarriere for Kjeldsbjerggaard og Bent Olsen, hvor hun som 3-årig var anden i Mowerinaløb bag staldveninden Queen Estoril (Camacho) og Lanwades Stud Stakes (L) bag High As A Kite (Manduro), men foran Appelina, Icecapada og Seaside Song.

Desuden var hun tredje i både Jyllandsløbet og Svenskt 1000 Guineas, og som bedst var hun oppe i et handicap på 86, svarende til en international OR på 92.

Monza kostede 22.000 euro på Goffs Sportsman’s Sale i 2016, og hun er halvsøster til den i USA Stakes-placerede Forgotten Apple (Van Nistelrooy) og ud af den firedobbelte vinder og Listed-placerede Vettori-datter Carini.


Monza/Elione Chaves vinder Jørgensen og Co. 2-års Maidenserien foran staldveninden Queen Imola/Carlos Lopez. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Monza/Elione Chaves. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Også i fjor nedkom Monza med et hoppeføl efter York Stutteris Galileo-søn Juniper Tree, og helsøsteren kom til verden få timer efter avlshingstens hidtil største resultat med Ascot Brass’ andenplads i Gruppe-2-opgøret Cape Verdi på Meydans græs.

Majbritt og Karsten Østergaards Stutteri Outback havde igen i 2021 en fabelagtig sæson med deres forholdsvis få opdrættede heste.

Allerbedst gik det for nu 4-årige Good Fortune (Appel Au Maitre), der både vandt Breeders’ Trophy Classic og Jockeyklubbens Grand Prix på Bro Park, og desuden var tredje i Dansk Derby på Klampenborg og i Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen