fbpx

Wilsons online-køb vandt overlegent i skandinavisk debut

Den 23. marts valgte Brian Wilson at byde 4,800 guineas på en 3-årig brun vallak på Tatts Online March Sale. Ubeset, vel at mærke. “Jeg tog en chance, og det ser ud til at være et lykkekøb”, sagde den glade træner efter onsdagens overlegne sejr på Jägersro, hvor Thatsthefinest med største lethed vandt med fire længder.Under Oliver Wilson overtog Camacho-sønnen føringen indvendigt på vej ind i opløbssvinget, og i opløbet øgede parret bare afstanden til Red Ruby (Bated Breath), der sidenhen holdt andenpladsen med tre længders afstand til sæsondebuterende Trust Me (Reliable Man), hvorefter der blev yderligere fire længder til feltets fjerde deltager Civilon (Hallucinate).

Thatsthefinest indledte sin karriere som 2-årig i fjor med at være sidst slået med henholdsvis 22, 13 og 19 længder i sine tre første starter i juli.

Derefter fik han muligheden for at starte i 2-årshandicaps, hvor en tredjeplads den 7. august på Lingfield blev vekslet til en sejr over 1400 meter på Kemptons all-weather. Siden blev det til en andenplads over 1200 meter på samme bane i esptember og til slut en sjetteplads – igen på Kempton – bare fire dage senere.


Oliver Wilson vinder på ryggen af Thatsthefinest. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Thatsthefinest indledte allerede sin 3-årssæson den 4. januar på Lingfield med en syvendeplads, og 20 dage senere blev han femte på Wolverhampton.

Marts måned bød til gengæld på to sejre over 1200 meter på henholdsvis Lingfield og Southwell, inden Brian Wilson greb chancen og købte hesten online for 4,800 guineas – svarende til ca. 45.000 danske kroner.

“Vi var på udkig efter en anpartshest til stalden, og jeg syntes jo han var interessant fordi han lige havde vundet to gange”, fortæller Brian og fortsætter:

“Jeg ringede derfor til Walter Buick, som normalt hjælper mig på de engelske auktioner, men han sad nede i Dubai og forklarede, at fordi auktionen kun foregik online, var der ingen mulighed for at inspicere hesten på forhånd”.


Brian Wilson med Thatsthefinest efter sejren på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Til alt helt sad han sammen med jockey Luke Morris, der havde vundet tre gange med hesten i England, og han sagde at det ville være det perfekte match til de skandinaviske baner – og ikke mindst til Jägersro, fordi samtlige sejre hidtil var vundet på all-weather”.

Onsdagens sejr var 41.500 svenske kronor værd for anpartsstalden hos Brian Wilson, og Thatsthefinest fik den bedst tænkelige skandinaviske debut.

“Jeg håber vi kan få stor glæde af ham fremover. Han er jo kun tre år gammel, og min drøm er, at han kan vokse sig tættere på de bedste og være med i nogle af de store løb herovre. Nu ved vi med sikkerhed, at han er glad for Jägersro”.

Thatsthefinest blev hævet seks kilo for onsdagens præstation og står nu efter et generalhandicap på 75.


Per-Anders Gråberg sender debuterende Askungen først over stregen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Onsdagen bød på to øvrige 3-årssejre. Først til Nina Lensviks debuterende hoppe Askungen (El Kabeir), der efter en mislykket start og adskillige stop undervejs alligevel nåede frem på stregen under Per-Anders Gråberg og vandt med kort hoved foran Amazing Halo (Hallucinate).

Askungen ejes af 360 North Horse Racing, der købte hoppen på Scandinavian Open Yearling Sale i 2020 fra York Stutteri, som forinden havde importeret hoppen fra Goffs February Sale.


Carlos Lopez vinder med Deep Under. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

3-årssejr blev det også for Susanne Berneklint-trænede Deep Under (Barocci), som vandt et på papiret ganske interessant maidenløb over 1730 meter.

Ind på opløbet så det ud til at Princess Latifa (Casamento) havde fået overtaget, men da hoppen brød meget ud rundt sidste del af svinget, fik Deep Under atter kontrollen og kunne vinde med en halv længde, hvorefter der blev seks længder ned til favoritten Breakfast In Bed (Poet’s Voice).


Resultater: Jägersro, onsdag 11. maj

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen