fbpx

Stall Sigfridsson: Hingstføl efter Breeders’-anmeldte Gleneagles

Tidligt fredag morgen kom et længe imødeset hingstføl til verden hos Helena og Tor Harry Sigfridsson i Sverige. “Perfect Day gik to uger over tiden, men folede en skøn dreng, som vi er så glade for”, siger Helena om den særdeles veltrukne Gleneagles-søn.


Perfect Day (Holy Roman Emperor) med sit få timer gamle hingstføl efter Gleneagles (Galileo). Foto: Stall Sigfridsson.

14-årige Perfect Day er efter Holy Roman Emperor (Danehill) og ud af den irske 1000 Guineas (Gr.1)-vinder Yesterday (Sadler’s Wells), som i Aidan O’Briens træning desuden var anden i både Epsom Oaks (Gr.1), Prix Vermeille (Gr.1) og Prix de l’Opera (Gr.1).

Yesterday er helsøster til Moyglare Stud Stakes (Gr.1)-vinderen Quarter Moon, og deres mor Jude (Darshaan) er selv datter af Kirsten Rausings ‘foundation mare’ Alruccaba (Crystal Palace) og helsøster til Alouette, som er tredjemor til sidste års Arc-vinder Alpinista (Frankel).

Som åring gik Perfect Day gennem ringen som usolgt for 225,000 guineas på Tattersalls Book 1 i Newmarket, og da hun i første omgang blev solgt som avlshoppe var det for 90,000 guineas i samme auktionsring.

I avlen har hoppen hidtil produceret fem internationale vindere, og Helena og Tor Harry Sigfridsson gav 22,000 euro for hende gennem Morten Buskop Bloodstock på 2020-udgaven af Arqanas Vente de l’Elevage.

Hun var på daværende tidspunkt i fol ved Galiway (Galileo), og det afkom er nu to år gammel og i træning hos Caroline Malmborg under navnet Wayfarer.

En ekstra bonus ved, at det nyankomne hingstføl hos Stall Sigfridsson er efter Galileo-sønnen Gleneagles er, at Coolmore har tilmeldt hingsten den skandinaviske Breeders’-serie for føl født i 2023.

“Vi har ikke bestemt os for hvad vi gør med bedækning af Perfect Day i år. Måske springer vi et år over, så hun igen kan komme ud i Europa i 2024″, vurderer Helena Sigfridsson.

Coolmores Gleneagles var både Gruppe-1-vinder som 2- og 3-årig, og han vandt både 2000 Guineas (Gr.1) i England og Irland. Han bedækker til en takst på 17,500 euro i 2023. Foto: Coolmore.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top