fbpx

Sportsman’s-åringer til Lea Olsen og Francisco Castro

I fortsættelse af de to travle Orby Sale-dage blev der torsdag købt to hingste til Sverige og Danmark på førstedagen af Goffs Sportsman’s Sale. En søn af Footstepsinthesand til Francisco Castro og en søn af Make Believe til Lea Olsen.


Lot 778 blev købt for 20,000 euro af Ole Torkdahl og skal i træning hos Lea Olsen. Foto: FZA.

Begge hingste blev handlet mod dagens afslutning, og det var danske Ole Torkdahl der lagde for med hammerslaget på 20,000 euro for lot 778, en brun hingst efter den franske 2000 Guineas (Gr.1)- og Prix de la Foret (Gr.1)-vinder Make Believe (Makfi).

Make Believe står opstaldet på Ballylinch Stud til en bedækningstakst på 17,500 euro og bl.a. er far til Mishriff, som på søndag starter i Arc’en og allerede er vinder af tæt på 100 millioner danske kroner i karrieren.

Hingståringens mor, Tap Dance Way (Azamour), var vinder som 3-årig og er i avlen mor til to vindere efter henholdsvis Poet‘s Voice og Rock Of Gibraltar, og så er hun blandt syv øvrige vindere halvsøster til den japanske Gruppe-3-vinder Live Concert (Singspiel) og Listed-vinderen Charleston Lady (Hurricane Run).

Mormoderen, den ustartede Dance Lively (Kingmambo), er halvsøster til avlshingsten Deal Breaker, til Listed-vinderen Wind Tunnel og til Grade-3-vinderen Reunited, som igen har produceret Jockey Club Gold Cup (G1)- og Travers Stakes (G1)-vinderen Code Of Honor.

Den brune irskopdrættede hingst skal i træning hos Lea Olsen på Jydsk Væddeløbsbane og lyde navnet Marsk Torkdahl.


Lot 782 blev købt for 9,000 euro af Francisco Castro. Foto: De Burgh Productions.

Ganske kort tid senere slog Francisco Castro for tredje gang i løbet af salgsugen til med et hammerslag på 9,000 euro for lot 782, en brun hingst efter Footstepsinthesand (Giant‘s Causeway) ud af Showcasing-datteren Tatsia.

Hingsten er andet afkom ud af sin ustartede mor, der igen er halvsøster til Oh So Sharp Stakes (Gr.3)-2’eren og Rockfel Stakes (Gr.2)-3’eren Gavota (Bated Breath).

Moderlinjen tæller også Golden Rose Stakes (L)-vinderen Encrypted og længere ude Oak Leaf Stakes (G1)-vinderen Arewehavingfunyet.

Francisco Castro har den 2-årige hingst til salg indenfor stalden på Jägersro.

Ugens sidste handelsdag på Goffs finder sted fredag med yderligere godt 230 åringer under hammeren.


Francisco Castro fik handlet tre nye åringer til stalden fra tirsdag til torsdag. Foto: Alex Cairns / ITM.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top