fbpx

RaceTime: Signorinetta – what a lady!

Her fortælles en ægte ”solstrålehistorie”. Dem er der heldigvis mange af i galopverdenen, men nogle er naturligvis bedre end andre. Den, du kan læse her, hører afgjort til de bedre.


Signorinetta – Derby og Oaks-vinder i England i 1908.

Vi skruer tiden tilbage til 1908. Her støder vi på Signorinetta, der var ejet og trænet af den nok lidt ”underfundige” italiener Edoardo Ginistrelli.

Han havde i 1889 vundet Middle Park Stakes med Signorinettas mor, Signorina, som han endog var meget glad for. Faktisk så glad, at han havde forbindelse til hende gennem et lille vindue, så han altid kunne overvåge om Signorina havde det godt.

Signorina skulle være bedækket ved den eksklusive Isinglass, der fra 1892 til 1895 vandt 11 gange i 12 starter. Han var Triple Crown-vinder, og det var vel at mærke i en periode, hvor nogle af de viktorianske stjerner var aktive.

Ginistrelli havde allerede betalt 8.000 kroner for bedækningen, men da Signorina gik hen og blev forelsket i den middelmådige Chalereux, besluttede den italienske ejer, at det skulle være være de to – så Chalereux blev far til Signorietta!


Det store Epsom-publikum blev vidne til en af galophistoriens mest overraskende derbysejre, da Signorinetta vandt det engelske Derby i 1908.

Vi springer nu frem til Derbyet 1908. Der var afgjort ingen store forhåbninger til Signorinetta.

Hun havde ikke vist ret meget op til Derbyet, og hendes jockey, William Bullock, var absolut ikke et kendt navn. Hertil kom så yderligere, at der ikke var store tanker om Ginistrellis træningsmetoder.

Måske var det en trøst, at man betragtede den franske deltager Azote som endnu mere håbløs.

Odds på Signorinetta var 100:1. Men det kunne også godt have været det dobbelte.

OG SÅ! Signorinetta vandt med to lette længder. Mange troede ikke deres egne øjne. Der var dog et par Newmarket-trænere, der råbte: ”Gini har vundet! Gini har vundet!”.

For at det ikke skulle være løgn, så vandt Signorinetta Oaks to dage efter – og nu troede alle naturligvis på hende! Det betød også, at Ginistrelli blev inviteret op i den kongelige loge!

I stutteriet blev Signorinetta bl.a. mor til The Winter King, der fik sønnen Barneveldt, som vandt Grand Prix de Paris og sidenhen selv blev far til den engelske Derbyvinder fra 1940, Pont l’Eveque.

Noget af en historie, som ingen rigtigt troede på.


Pont l’Eveque, der vandt Epsom Derby i 1940, havde Signorinetta som ‘oldemor’ på fadersiden.

I Signorinettas Derby red amatøren William Adams Mr. J Byrnes’ hest Mercutio. Han var en vidtløftig person, der blev gift med vor hjemlige berømthed, Grevinden af Bagsværd, på et tidspunkt, hvor Grevinden endnu havde 3-4 millioner kroner i behold.

Om træner Ginnistrelli kan fortælles, at han var blevet fattig og nærmest var desperat for at komme tilbage til Italien. Han solgte derfor Signorinetta for 10.000 Guineas til Lord Rosebery.

Lord Roseberys kælenavn var ”the grand oldman of the turf”. Han havde ikke mindre end 69 heste meldt til start i Epsom Derby gennem årene, og det blev til tre Derbysejre – den sidste i 1944 med Ocean Swell, som besejrede HH Aga Khans Tehran.

Netop Tehran vandt sidenhen St. Leger og blev i stutteriet far til Derbyvinderen fra 1952, Tulyar.

Fortalt af Per Aa. Bustrup

Picture of RaceTime

RaceTime

Bag RaceTime står brødrene Per og Klaus Bustrup. Familien Bustrup har været fast inventar på Klampenborg Galopbane siden midten af 1950'erne. Per har været marketingchef på Klampenborg Galopbane, hvor han introducerede banens program ”Galoppen”, og han var én af iværksætterne bag Scandinavian Open Championship. Han var medkommentator på DR-TV ved større galopbegivenheder. I 1986 stiftede han sit eget reklamebureau. Per har udgivet bogen ”150 år med fuldblod, fest og farver” sammen med Hans Erik Westerberg samt ”Bagerlærlingen, der blev ”championjockey”. Han har været medejer af bl.a. Blue Mary og Stradivarius. Klaus var i mange år adm. direktør for Landbrugsraadet. Han har været formand for Danidas Styrelse og for bestyrelsen i FødevareBanken.

Seneste artikler

Scroll to Top