fbpx

RaceTime kårer Årets Slider på Klampenborg

Her i begyndelsen af 2021 er der travlt med indenfor hestesporten at udpege ”Årets et eller andet”. Det er en god idé og en fortjent hyldest til væddeløbsheste og personer i sporten, der har ydet en stor indsats i det forløbne år. RaceTime vil gerne være med i legen og har derfor valgt ”Årets Slider 2020 på Klampenborg Galopbane”.


Barnaby med Liam Doran i sadlen. Foto: Burt Seeger.

Barnaby startede 17 gange sidste år og hver gang på Klampenborg Galopbane. Det blev til to sejre, og syv gange var Allan Thelix’ eget opdræt blandt de tre første.

Nu 9-årige Barnaby måtte slide for de 55.950 kroner, der stod på præmiekontoen ved årets udgang.

I år kan det blive til et 100-starts jubilæum for Barnaby. Han har allerede 92 starter bag sig, så start nummer 100 er absolut indenfor rækkevidde i 2021. Ni gange har Barnaby vundet, og han har været blandt de tre første i 31 af sine starter. En trioprocent på 33. Det viser noget om ærlighed og kampvilje.

De senere år har Barnaby især løbet på Klampenborg, men tidligere var han ofte startende på Øvrevoll, hvor han i 2017 vandt Norsk Rikstoto Cup – Grunddivision Sprint med Sara Slot i sadlen og 57.500 norske kroner til vinderen. Barnabys største sejr til dato.

Barnaby og Alessandro Guerrini besejrer Touareg. Foto: Burt Seeger.
Barnaby med Alessandro Guerrini i sadlen vinder den 7. oktober 2017 Seven Furlong Handicap på Klampenborg før Touareg. Foto: Burt Seeger.

Barnaby var med hele sidste sæson fra den udskudte premieredag den 2. maj til sidste løbsdag den 7. november. Allerede på premieredagen var det tæt på en sejr, men Barnaby, der blevet redet af Marcos Robaldo, måtte se sig besejret af Flying MS Spectra, der aflagde sin maidentitel ved den lejlighed.

Flying MS Spectra (Elione Chaves) vinder før Barnaby i dennes første start i 2020. Det blev til 16 løb mere for Barnaby. Foto: Burt Seeger.

Og der skulle gå en rum tid, inden det endelig blev til sejr for Barnaby. Det skete i det sene efterår, men så kom der til gengæld to af slagsen på blød bane.

Barnabys ejer og træner Allan Thelix oplyser dog over for RaceTime, at Barnaby kan løbe på alle baneunderlag.

”Det kan flere af de andre ikke. Mange har svært ved blød bane”, siger Allan Thelix. ”Men Barnaby er vant til lidt af hvert. Han går ude hele dagen året rundt.”

Allan Thelix, Stengaarden I/S efter sejren den 31. oktober 2020 på Klampenborg. Liam Doran i sadlen. Foto: Burt Seeger.

Barnaby ejes af og er opdrættet af Stengaarden I/S, der er beliggende i Hornbæk, og bag Stengaarden I/S står Allan Thelix, der nu i 40 år har været med i galopsporten.

Barnaby er efter Berner Olsens pensionerede avlshingst Special Quest, der har produceret flere storløbsvindere, bl.a. Harmonia, Rockyto og de to Jyllandsløbsvindere All Quest og Special Grey.

Nævnes skal også nu afdøde Exquest, der havde en flot og lang løbskarriere som Barnaby og først sluttede som væddeløber, da han var ni år gammel.

Special Quest.
Special Quest, der i sin løbskarriere bl.a, andet vandt Criterium de Saint-Cloud (Gr.1) er, inden han gik på pension, far til over 100 vindere, blandt dem Barnaby, og der er stadig aktive afkom efter Special Quest.

Allan Thelix, 59, er beslagsmed. Han kan lide heste, og han elsker spænding. Så det lå lige til højrebenet at skulle interessere sig for galopheste. Og han har været aktiv i sporten siden han var 18 år gammel med en enkelt pause.

Allan begyndte sit liv i galopsporten hos træner Benny Jensen i de nu nedlagte stalde på Damgården i Ordrup. Samme sted, hvor Per og jeg lærte at ride i slutningen af 50’erne.

Under pseudonymet Stutteri Alkas havde Allan Thelix især i årene 1988-90 stor succes som opdrætter. I 1988 vandt Knight Vale, som Allan selv ejede og trænede, Svenskt Kriterium med Kim Andersen i sadlen før Kvicken, der blev svensk derbyvinder året efter.

Det blev til sejr igen i Svenskt Kriterium i 1989 med Old Blue, der var ubesejret som 2-årig og året efter var tredje i Svenskt Derby.

Og i 1990 kunne Allan Thelix også glæde sig over at have opdrættet vinderen af Svenskt Oaks Flying Mongolia, der var i træning hos Benny Jensen.

Barnaby/Francis Waweru. Foto: Burt Seeger.
Barnaby (Francis Waweru) vinder på årets første væddeløbsdag i Klampenborg i 2019 før Dream’Run og Royal Zem. Foto: Burt Seeger.

Til sæsonen 2021 har Allan Thelix to heste klar. Ud over Barnaby er det Frost, der som Barnaby er efter Special Quest. De er begge opkaldt efter populære TV-stjerner, forklarer Allan Thelix til RaceTime.

Frost er som Barnaby nu ni år gammel, og Frost har på linje med Barnaby skullet arbejde hårdt for at sikre sig den daglige havre. I alt er det blevet til 74 starter og otte sejre og 240.293 kroner i præmiepenge.

Ovenpå en flot 2019-sæson med tre sejre og en indtjening på 76.360 kroner havde Frost en dårlig sæson i fjor, hvor det bedste resultat i 15 starter blev en tredjeplads. Forhåbentlig går det bedre i år.

Frost blev i 2020 sænket med 11 kilo i generalhandicap, og den skimle kæmpe har derfor nu et bedre udgangspunkt.

Allan Thelix med Frost og Marcos Robaldo i sadlen. Frost blev kåret som årets handicapper med tre sejre i 2018 ved Klampenborgs Championats galla i november 2018. Foto: Burt Seeger.

Marcos Robaldo har ofte været i sadlen på Barnaby, men ved Barnabys to sejre i år var Liam Doran hans partner.

Liam Doran har haft en flot sæson i Danmark med 11 sejre i 111 starter og 319.667 kroner i indredne penge. Og på Klampenborg blev han lærlingechampion. Den største sejr kom i Hofjuveler Hertz Ærespræmie med Gold Devisor.

Liam Doran, Klampenborgs overlegne lærlingechampion sidste år med otte vinderridt og en vinderprocent på 17. To af sejrene kom på ryggen af Barnaby. Foto: Burt Seeger.

Barnaby løb 17 gange på Klampenborg Galopbane i fjor. Kun på tre væddeløbsdage kom Barnaby ikke til start.

Det er en hest, som Klampenborg Galopselskab må være glad for. Barnaby bidrager til omsætningen.

Barnaby vinder som favorit sin anden sejr i træk den 7. november 2020 før Miss Mambo og Watch Me Dance. Foto: Burt Seeger.
Klaus Bustrup

Klaus Bustrup

RaceTime. Født 1947 i København. Har i sin professionelle karriere været administrerende direktør i Landbrugsraadet (i dag Landbrug & Fødevarer) 1994-2008. Formand for Danidas Styrelse 2008-13 og formand for FødevareBanken 2013-19. Klaus har som sin bror Per haft sin gang på Klampenborg Galopbane i mere end 60 år.

Seneste nyheder

Scroll til toppen