fbpx

Pramms: Duca Di Como suverænt tilbage på tronen

Cathrine Erichsen-trænede Duca Di Como var tilbage til sit ‘gamle jeg’, da han søndag vandt Pramms Memorial (L) for anden gang efter føring fra start til mål under Elione Chaves. Clodovil-sønnen vandt let med to længders afstand til sæsondebuterende Stroxx Carlras, der igen var ni længder foran Wolfof Vancouver på tredjepladsen.Duca Di Como vandt også 2020-udgaven af Pramms Memorial (L) og var favorit til sejren i fjor, hvor han dog blev klart slået af nu pensionerede Jazz Explosion (Red Jazz).

Siden blev Duca Di Como også besejret af Plantstepsdream (Planteur) i Peas And Carrots Mile (L), og efter et vinterophold i Dubai uden videre succes var der naturligvis flere spørgsmålstegn forud for søndagens start på Jägersro.


Duca Di Como vinder Pramms Memorial (L) for anden gang i hænderne på Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Men det var altså en Duca Di Como i absolut fineste forfatning, der i sin sædvanlige stil sprang bedst ud af startboksen og allerede ind i det første sving fik en komfortabel føring. På bagsiden var der ingen der kunne matche den 7-årige skimmels fart, og heller ikke rundt opløbssvinget lurede der nogen form for fare.


Træner Cathrine Erichsen og oppasser Terje Lund på hver sin side af Duca Di Como. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Først da Nicolaj Stott fik plads til Stroxx Carlras (Footstepsinthesand) kom der en kort overgang lidt spænding ud af løbet, men sidste års svenske og norske Derbyvinder havde for langt frem og måtte tage til takke med en ærefuld andenplads i årets første start.

Førstepræmien var 600.000 svenske kronor værd for Duca Di Como, der ejes af Stall Como og er opdrættet af Crone Stud Farms i Irland. Det var hestens 18. sejr i 29 starter, og han rundede her 5,3 millioner i samlet præmiesum.

Duca Di Como løb et helt sekund hurtigere denne gang end ved sin Pramms-triumf i 2020.


Elione Chaves takker Duca Di Como for triumfen i årets Pramms Memorial (L). Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.


Søndagens anden hovedbegivenhed i Malmö var Jägersro Sprint (L) over 1200 meter, og her var Ricardo Ramallo-trænede El Guanche (Power) mindst lige så overlegen som Duca Di Como var i Pramms.

El Guanche førte ligeledes fra start til mål under Carlos Lopez og vandt overlegent med fem længder foran Cathrine Erichsens City Code (Kodiac) og Dina Danekildes Zamson Zaid (Hallucinate).

El Guanche, der ligesom Duca Di Como har tilbragt vinteren i Dubai, ejes af den tidligere professionelle træner Lisa Gautier og blev præmieret med 150.000 kronor for sejren.

Det er nu ganske sandsynligt, at vi både får Duca Di Como og El Guanche at se igen på Sveriges Derbydag den 17. juli, hvor førstnævnte er meldt i Valley Chapel Memorial og sidstnævnte i Zawawi Cup (L).


El Guanche og Carlos Lopez vinder Jägersro Sprint (L) for Ricardo Ramallo og Lisa Gautier. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll til toppen