fbpx

Ingen aktive fra de berørte kommuner må deltage i galopløb på Klampenborg og i Aarhus.

Information fra Dansk Galop:

Ingen aktive fra de berørte kommuner må deltage i galopløb på Klampenborg og i Aarhus.


Dansk Galop meddeler, at hestevæddeløbssportens organisationer et møde i dag med Kulturministeriet har fået besked på, at hverken trænere, ryttere, staldpersonale eller tilskuere med bopæl i de syv nordjyske kommuner må være til stede ved morgendagens løb i Klampenborg eller ved galopløbene i Aarhus 14. november.

Repræsentanter fra hestevæddeløbssporten har i dag på et møde med Kulturministeriet fået besked på, at ministeriet allerede nu forventer, at enhver udøver i den professionelle idrætsverden følger regeringens anbefalinger om ikke at krydse kommunegrænser mellem syv kommuner i Nordjylland og landets øvrige kommuner.

Kulturministeriet gav på mødet i tydelige vendinger udtryk for, at man fra myndighedernes side på det kraftigste opfordrer til, at reglerne bliver overholdt både i forbindelse med træning samt stævner, herunder afvikling af løbsdage på landets væddeløbsbaner.

Sportens repræsentanter blev samtidig gjort opmærksom på, at det til hver en tid er den enkelte arrangør af en idrætsbegivenhed, der bærer ansvaret for at sikre, at hverken aktive udøvere, staldpersonale eller tilskuere har bopæl i en af de syv kommuner.

For morgendagens program på Klampenborg Galopbane og galopløbene på Jydsk Væddeløbsbane 14. november indebærer Kulturministeriets udmelding, at trænere, ryttere, staldpersonale og tilskuere, der har bopæl i en af de syv kommuner, IKKE får mulighed for at være til stede på løbsdagene.

Det er værd at gøre opmærksom på, at reglerne i de syv berørte kommuner ud fra en foreløbig fortolkning alene gælder for personers mulighed for at krydse kommunegrænse, ikke for heste.

Det betyder, at det foreløbigt er muligt for en udefrakommende transportør at hente heste i en af de berørte kommuner til løb eller træning på en stævneplads/væddeløbsbane udenfor de syv kommuner og bringe dem retur igen.

Sporten vil i de kommende dage forsøge at få en endelig beskæftigelse på, hvordan reglerne for transport af heste ud og ind af de berørte kommuner helt konkret skal tolkes.

Dansk Galop oplyser, at ovennævnte retningslinjer er gældende for afviklingen af samtlige løbsdage på danske væddeløbsbaner indtil de gældende coronarestriktioner ændres.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder