fbpx

Hurricane Reds lillebror debuterer

Onsdagens sæsonfinale på Jägersro byder på debut til den 2-årige Tamayuz-søn Bolivar Roads, der indleder sin karriere over 1600 meter for Stald Seaside og Francisco Castro.


Bolivar Roads (Tamayuz – Bounce v. Trempolino) på Goffs Orby Sale i 2019. Foto: Filip Zwicky Agency.

Danske Stald Seaside betalte 80,000 euro for den brune hingst i ringen på Goffs Orby Sale i fjor.

På samme auktion købte Seaside for blot 18,000 euro også Wootton Bassett-sønnen Reunion Island, der hidtil har båret fanen for de stort satsende ejere i 2020 – bl.a. med sin sejr i Lambada Cup.

Men nu er turen endelig kommet til Bolivar Roads. En hest, der har store sko at udfylde som halvbror til mægtige skandinaviske Black Type-navne som Hurricane Red (Hurricane Run) og Icecapada (Mastercraftsman).

Hurricane Red og Icecapada tjente tilsammen tæt på 12 millioner svenske kroner i deres respektive løbskarrierer, og de er nu begge opstaldet på York Stutteri i Danmark.

Hurricane Red og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Hurricane Red og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Hurricane Red som avlshingst og fortsat ejet af Stall Zada; Icecapada som avlshoppe ejet af Joca Stable.

Desuden er Bolivar Roads nært relateret til årets norske Oaks-vinder Havana Red (Havana Gold), idet deres mødre Bounce (Trempolino) og Rinskia (Bering) er søskende.

Bolivar Roads gik sit kvalifikationsløb den 27. september på Jägersro, hvor han var anden i mål bag Susanne Berneklints Roycroft (Soldier Hollow).

Roycroft debuterede med en fjerdeplads, slået med 12 længder af Wolfof Vancouver (Speightstown) den 11. oktober og har ikke startet siden, men til gengæld har Lennart J:r Reuterskiölds Hey Brother (Hallucinate), der var fjerde i prøveløbet, vundet begge sine starter – senest storløbet Janos Tandaris Minne.

Hey Brother er i øvrigt halvbror til Listed-vinderen Mrs Loreen (Needwood Blade).

Seaside-makkerparet Peter B. Rasmussen (tv) og Michael Jakobsen med Sea Commander og Jan-Erik Neuroth. Foto: Burt Seeger / US Photo.
Seaside-makkerparet Peter B. Rasmussen (tv) og Michael Jakobsen ses herover med Sea Commander og Jan-Erik Neuroth. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Onsdag eftermiddag møder Bolivar Roads syv konkurrenter, hvoraf de seks har startet tidligere. Bedst form er der på Bent Olsen-trænede Marshi (Adaay), der kommer med en andenplads bag Smooth N Royal (Go Go Gadget) fra Klampenborgs finaledag, og Jan-Erik Petterssons Cibelle (Helsinki), der som bedst har været to gange fjerde i udmærket konkurrence.

For Stald Seaside bliver det især spændende at se, om Bolivar Roads kan udbygge tiltroen til, at han som den første siden Valley Chapel/Val De Mar i 1999/2002 kan skabe en svensk Derby-double blandt brødre.


Program: Jägersro – Sæsonfinale, onsdag 25. november. Første start kl. 12.:20.


Se Bolivar Roads (nummer 6) i kvalifikationsløbet den 27. september:


Se Bolivar Roads som åring på Goffs Orby Sale:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder