fbpx

Helsøster til Dapple hos Mats Müllern

Den svenske ejer/opdrætter Mats Müllern har igennem mere end 25 år videreført blodet fra avlshoppen Dansa (Moulin), og det har bragt mange storløbssejre med sig.


Hoppeføl v. Appel Au Maitre ud af Danila (Silvano).

Dansa, som ville være 30 år i dag, var bl.a. søster til den 19-dobbelte vinder Diaghilew (Diaghlyphard), og hun blev selv mor til fem vindere ud af seks startende afkom.

Ét af dissa afkom var Silvano-hoppen Danila, der vandt Amacitalöpning og Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer i sine to første karrierestarter.

Hun startede blot fire gange yderligere, hvorefter hun blev sendt i stutteriet.

Hér er hun blevet mor til fire vindere ud af lige så mange startende – inklusiv navne som Dalentine (Black Sam Bellamy), Danneman (Academy Award), Daxios (Maxios) og Dapple (Appel Au Maitre).

Dapple vinder under Elione Chaves i 2020. Foto: Wolfram Meyer / Svensk Galopp.

Netop Dapple er det hidtil bedste afkom ud af Danila. Han har hidtil vundet ni af sine 53 karrierestarter og er i en alder af otte år allerede vinder på Bro Park i 2021.

Han har som bedst været oppe i et handicap på 87, og han er således også grunden til, at Mats Müllern i fjor lod Danila gå tilbage til Appel Au Maitre på Stutteri Hjortebo.

Resultatet heraf blev et hoppeføl, som på billedet herover er 24 timer gammelt.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder