fbpx

Gold Tyrannys lillesøster på auktion til efteråret

Det danske ægtepar, Nina Falck og Gert Larsen, oplevede torsdag et af deres største øjeblikke som opdrættere, da Gold Tyranny splittede konkurrenterne ad og vandt Svenskt Derby Trial med over syv længder.


Gold Tyranny og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Gold Tyranny og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Nina Falck og Gert Larsen solgte i 2015 den brune vallak for 300.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale, og nu ser Omar Zawawi for alvor ud til at få valuta for pengene. Efter sin overlegne triumf foran bl.a. Bolt og Arctic Run, ligner Gold Tyranny nemlig Lennart Jr Reuterskiölds varmeste kandidat til Svenskt Derby den 16. juli.

“Det er et rent eventyr”, siger Gert Larsen torsdag aften til GalopSport. “Vi har været til 40 års fødselsdag og har endnu ikke set løbet, men beskederne er strømmet ind på telefonen og jeg har været nødt til at gå udenfor for at tage telefonen”.

Nina og Gert købte Gold Tyrannys mor, Hennessy-datteren Thara, på Goffs November Breeding Stock Sale i 2013. Hun var i fol ved Zoffany og havde altså Gold Tyranny i maven, da hun kort tid efter ankom til stutteriet på Fyn.

Coolmores Gruppe-1-vindende avlshingst, Zoffany – som i øvrigt er trekvartbror til Flemming Velins avlshingst Wilshire Boulevard – havde på dette tidspunkt bedækket til en takst på 7,500 euro – og det lykkedes for opdrætterparret at købe Thara for mindre end dette beløb – nemlig blot 6,000 euro.

Gold Tyranny/Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Gold Tyranny/Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Vi var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Vi havde set på avlshopper hele dagen uden at have købt noget, og pludselig var mørket faldet på og auktionen nærmede sig sin afslutning. Og så faldt vi over Thara, en ustartet hoppe, som havde produceret en tredobbelt vinder i USA og som var i fol ved en hingst vi på det tidspunkt ikke rigtig vidste noget om”, forklarer Gert Larsen.

Tre år senerede kostede en bedækning ved Zoffany 45,000 euro!

Efter at have folet Gold Tyranny – hesten blev i første omgang døbt David – blev Thara sendt til bedækning ved Tertullian i Tyskland, og resultatet blev dén hoppeåring, som Nina Falck og Gert Larsen den 15. september sender i ringen på Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri.

“Vi kommer med en skøn hoppeåring, men at få sådan et resultat som i aften med på vejen er helt utroligt. Nu vil vi være mindst lige så spændte som Gold Tyrannys ejer og træner frem mod Svenskt Derby, men lige meget hvad, er der ingen der kan tage det her fra os”, slutter Gert Larsen.


Reprise: Svenskt Derby Trial

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder