fbpx

Frankie Dettori annoncerer karrierestop

Nutidens mest berømte jockey, Frankie Dettori, annoncerede den 17. december – to dage efter sin 52 års fødselsdag – at han stopper sin karriere ved udgangen af 2023. “Min sidste sæson skal være én stor fejring”, fortæller han til Racing Post.


Frankie Dettori triumferer i bøjlerne på Enable. Foto: Eric Patterson/Eclipse Sportswire/CSM
Frankie Dettori i bøjlerne på fantomhoppen Enable. Foto: Eric Patterson/Eclipse Sportswire/CSM.

Dettori har tilbragt mange tidligere vintre i Dubai, men denne vinter tager han i stedet turen til Californien for at holde formen ved lige og deltage i de mange Graded Stakes på Santa Anita.

Ved hjemkomsten til England, landet der har været italienerens andet hjem siden teenageårene, fortsætter aftalen som førstejockey for John og Thady Gosden.

Dettori har allerede planlagt, at hans sidste karriereridt i England bliver på Champions Day, og den endelige svanesang bliver under Breeders’ Cup på Santa Anita.

Enable og Frankie Dettori efter sejren i Breeders’ Cup Turf (Gr.1) i 2018. Alex Evers/Eclipse Sportswire/CSM /Breeders Cup.

”Jeg ved, at det kommer til at tage hårdt på mig, der vil blive grædt mange tårer, men jeg er nødt til at stoppe på et tidspunkt, og at annoncere det er det første skridt på vejen”, fortæller Frankie til Racing Post i et kæmpe interview i søndagens trykte avis.

Frankie Dettoris sidste år i sadlen vil uden tvivl give tid og plads til masser af reflektioner, og det er givet, at den ultra-karismatiske jockey vil blive hyldet overalt han kommer.

Hvert eneste Gruppe-1-opgør han rider og hvert eneste ‘flying dismount’ vil blive den sidste udgave, det sidste minde. Og det vil med garanti heller ikke gå stille hen.

Frankie udfører sit verdensberømte “flying dismount” foran Kentuckys publikum efter Enables Breeders’ Cup Turf-triumf. Carolyn Simancik/Eclipse Sportswire/CSM /Breeders Cup.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top