fbpx

Duca Di Como for fjerde gang på stribe i Nickes

Når han løber som i dag, er der ingen bedre end ham i Skandinavien. Så let kan det siges om Cathrine Erichsen-trænede Duca Di Como, efter han søndag vandt Tattersalls Nickes Minneslöpning (L) for fjerde år på stribe. Det var samtidig Clodovil-sønnens 20. sejr i karrieren.Som altid havde Duca Di Como allerede taget sine første galopspring før konkurrenterne var kommet helt ud af startboksen, og i sin sædvanlige stil tog han føringen med adskillige længders afstand til Plantstepsdream (Planteur), som tidligere har formået at stikke en kæp i hjulet på taktikken. Men ikke i dag.

Plantstepsdream fik aldrig mulighed for at trykke på Duca Di Como, og allerede ved indgangen til opløbet så det hele afgjort ud.

Konkurrenterne kom ikke nærmere bagfra, og favoritten vandt med fem længder til Plantstepsdream, som yderligere var syv længder foran den engelske gæst Karibana (Hallowed Crown).

Siden fulgte Ellis St Martin (Zaahid) og Pujskin (Muhaarar) på de sidste præmiepladser.


Duca Di Como og Elione Chaves på vej mod parrets fjerde sejr på stribe i Tattersalls Nickes Minneslöpning (L). Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Sejren var 400.000 svenske kronor værd for Stall Como, og Duca Di Como er nu mindre end 40.000 kronor fra at kunne kalde sig seksdobbelt millionær.

“Han er den bedste hest jeg nogensinde har redet, og jeg får en speciel følelse hver eneste gang jeg sidder op på ham. Da jeg red på Bro Parks nyanlagte dirt track første gang, sagde jeg til Cathrine, at dette underlag vil Duca Di Como elske, og vi måtte simpelthen have ham tilbage hertil og forsøge at vinde for fjerde år på stribe på Cup-dagen”, sagde en lykkelig Elione Chaves efter sejren.


Duca Di Como og Elione Chaves. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Han blev bakket op af en rørt Cathrine Erichsen.

“Jeg var selvfølgelig lidt usikker på hvor hans form var henne efter starten senest i Norge, hvor det viste sig at han var plaget af en hovbyld. Heldigvis har han en jockey der passer godt på ham, og det betød, at løbet på den norske Derbydag ikke tog for meget ud af ham”.

“Hans største egenskab er den djævelsskab han har i forhold til at ville vinde. Han er syv år gammel og har lige vundet sit 20. løb. Det bliver jeg meget rørt over, og jeg synes, at han fortjener en rigtig chance til at vise hvor god han er”.

“Og med en rigtig chance mener jeg en start i USA. Måske i et Grade-1-opgør på dirt i New York”.


Duca Di Como og Elione Chaves. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top