fbpx

Dødsfald: Mogens Poulsen

En af galopsportens fremmeste skikkelser er gået bort den 10. november i en alder af 78 år. Mogens Poulsen havde sit virke indenfor IT-branchen og lykkedes som en af de første at børsnotere sin virksomhed Datalog A/S.Som hesteejer blev han tilsmilet af “Beginner’s Luck”, da hans første hest, hoppen Nanna Marie (opkaldt efter hans datter) gjorde rent bord i 2-års løbene i 1991.

Undertegnede skrev i Galopsportens 150 års jubilæumsbog følgende herom:

“En glimrende 2-åring var Nanna Marie, opdrættet af Aage Andersen, trænet af Jørgen Johansen og redet af dennes søn Jesper.

Hun var ejet af en person som senere skulle spille en meget stor rolle for dansk galopsport og i særdeleshed for Klampenborg Væddeløbsbane.

I 1993 var økonomien så dårlig for Klampenborg at en økonomisk rekonstruktion var nødvendig, hvor det kommanditselskab, der oprindelig havde finansieret ombygningerne, nu blev afløst af et kommanditaktieselskab med Mogens Poulsen som hovedaktionær og formand.


Mogens Poulsen.

Mogens Poulsen spillede en uvurderlig rolle i galopsportens overlevelse på Klampenborg Væddeløbsbane. Sammen med formanden for Ædle Hesteavl (nu Dansk Galop), Nick Elsass, blev de to nøglepersoner for sporten i den kommende tid.”

”I dette jubilæumsskrift skal der rettes meget stor tak til Nick Elsass og Mogens Poulsen, som nærmest alene førte disse afgørende forhandlinger for sporten gennem til succes.

Hestesporten kan takke dem for, at vi i dag kan drive en professionel sport og opretholde dansk galopsport på et forsvarligt niveau.”

Mogens Poulsen var desværre plaget af dårligt helbred i de senere år af sit liv, men bevarede interessen for Klampenborg Galopbanes vé og vel.

Æret være hans minde.

Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste nyheder

Scroll til toppen