fbpx

Dettoris Derbydrøm blev til virkelighed

Det tog ham 15 år, men lørdag eftermiddag lykkedes det endelig for verdens mest berømte jockey, italienske Lanfranco Dettori, at vinde The Derby Stakes (Gr.1) på Epsom.Dettori fik af sin arbejdsgiver Sheikh Mohammed lov til at tage ridtet på løbets storfavorit Authorized (Montjeu), og chancen blev udnyttet til perfektion med hingstens overlegne fem længders sejr før Eagle Mountain/Johnny Murtagh og Aqualem/Richard Hills.

Authorized, der trænes af Peter Chapple-Hyam og er staldkammerat til den danske Derbyfavorit Stuart Little, startede for fjerde gang i karrieren og dette var tredje sejr.

Hesten var tredje i sin første start som 2-årig, men herefter gik han direkte ud i Gruppe-1-løbet Racing Post Trophy og vandt med Frankie Dettori på ryggen.

Frankie var også i bøjlerne da Authorized sæsondebuterede i Dante Stakes (Gr.2), og også her var duoen suveræne. Førstepræmien i The Derby Stakes (Gr.1) var over syv millioner kroner, og Authorized markerede sig her som Europas på nuværende tidspunkt klart bedste 3-årige hest.

Bare 24 timer efter Derbysejren med Authorized var Frankie Dettori på pletten igen – denne gang på Chantilly, hvor han red Lawman til sejr i det franske Derby – Prix du Jockey Club (Gr.1).


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top