fbpx

Dansk Galops Auktionsløb: Brigadier har været “favorit i et år”

Bent Olsen har ikke mindre end seks deltagere med i Skandinaviens pengerigeste 2-årsopgør – Dansk Galops Auktionsløb på Klampenborg, hvor vinderen sikrer sig halvdelen af den samlede præmiesum på 600.000 danske kroner. Lone Kaj-Nielsen ejer foruden to af de seks Bent Olsen-deltagere også Inge Mette Dejgaards talentfulde hoppe Bianca.


Brigadier i auktionsringen på York Stutteri for et år siden. På lørdag er han favorit til sejren i Dansk Galops Auktionsløb. Foto: Burt Seeger.

For et år siden, forud for Scandinavian Open Yearling Sale, var der flere steder heftig interesse for Stutteri Hjortebos brune hingst ud af Philomatheia-hoppen Queens. Moohaajim-sønnen lod til at stå ud fra de fleste, og navnlig i Bent Olsens kundekreds var der spænding om, hvem der skulle ende med at købe hesten i ringen.

Det var således ingen overraskelse, at Olsen stod for det sidste og vindende bud, og auktionarius Andrew Nolan slog hammeren i bordet til 320.000 kroner. Mest interessant var det dog at finde ud hvem Bent Olsen havde i røret, og det viste sig at være Lone Kaj-Nielsen, som in absentia sidenhen også købte Bianca (Moohaajim) og Krystle (Churchill).

Bent Olsen stod med telefonen til øret op ad sidevæggen i auktionshallen, da det vindende bud på 320.000 kroner blev lagt på Brigadier.

Moohaajim-hingsten blev navngivet Brigadier, og han fik sin debut i Maidenløbet på den danske Derbydag. Han blev slået med hals til andenpladsen af mere rutinerede Call Me Al (Al Shemali), og siden blev han sendt direkte ud i Dansk Kriterium den 3. september, hvor han efter at have ført det meste af vejen blev slået af Biot (City Light) og My Fortune (Appel Au Maitre), men bl.a. var foran sin staldveninde Kis (Moohaajim).

Kis fulgte siden op med at vinde Breeders’ Trophy Juvenile på Bro Park, og hun gav dermed et stærkt formboost til Dansk Kriterium.

Hverken Biot eller My Fortune var med på sidste års Scandinavian Open Yearling Sale, og det betyder, at den bedste Kriteriumsform i lørdagens opgør holdes af Brigadier, som også får Bent Olsens normale valg af førstejockey, Elione Chaves, tilbage på ryggen.

Bent Olsens 2-årsduo Brigadier (nærmest med Elione Chaves) og Great Wish (Maikel Narvaez Bravo). Foto: Burt Seeger.

Brigadiers mor, Queens, havde en fremgangsrig karriere i Niels Petersens træning. Hun var først over stregen to gange som 3-årig, men blev i Larch Ærespræmie deklasseret til andenpladsen.

Yderligere andenpladser fik hun i Dansk Breeders’ Cup og Jockeyklubbens Stolöpning, og hun var desuden tredje i Svenskt 1000 Guineas, Altamiralöpning og Margareta Wettermarks Minneslöpning.

Queens er selv ud af amerikanskopdrættede Flip Flopping Fly (Orientate), som tilmed er mor til multimillionøserne Iron Butterfly (Swipe), Ramone (Eishin Dunkirk) og Careless Whisper (Barocci).

Og så er Flip Flopping Fly også halvsøster til Sweet Fox Fever (Stormin Fever), som igen mor til All Or Nothing (Eishin Dunkirk). Netop All Or Nothing vandt med Kevin Stott på ryggen Dansk 2000 Guineas i 2016 for nøjagtig de samme forbindelser som Brigadier: Lone Kaj-Nielsen og Bent Olsen.

All Or Nothing/Kevin Stott vinder Dansk 2000 Guineas før Suspicious Mind, No Comment og Marlborough. Foto: Burt Seeger / US Photo.
All Or Nothing og Kevin Stott vandt 2000 Guineas foran Suspicious Mind, No Comment og Marlborough. Foto: Burt Seeger.

Brigadier er med sin hammerslagspris på 320.000 kroner den dyreste af lørdagens Auktionsløbsdeltagere, og på dén baggrund kan man velsagtens sige, at han har været “favorit i et helt år”.

Men selvfølgelig er han ikke den eneste med løfterige papirer bag sig.

 • Saint Javelin (Moohaajim) er helsøster til årets Derbyvinder Slava Ukraini
 • Bianca (Moohaajim) er ud af Breeders’ Trophy Juvenile-vinderen Baltic Exchange (Appel Au Maitre)
 • Fallen Angel (Giant Sandman) er halvsøster til årets Jyllandsløbsvinder King Ferdinand (Elusive City)
 • Krystle er en veltrukket moderlivsimport efter Coolmores Galileo-søn Churchill
 • Nitouche (Juniper Tree) er ud af den dobbelte Oaks-vinder Elektra Art (Excellent Art) og halvsøster til gårsdagens overlegne 3-årsvinder på Øvrevoll, Gravity (Wilshire Boulevard)
 • Miss Jandova (Kahyl) er datter af Mowerina-vinderen Florence Craye (Pastoral Pursuits)
 • Stracciatella (Go Go Gadget) er helsøster til adskillige gode vindere, heriblandt Strada
 • Go Get Happy (Go Go Gadget) er første afkom ud af den lynhurtige 2-årige hoppe Two Shots Of Happy (Zebedee)
 • Pepe (Juniper Tree) er ud af Kodiac-hoppen Salma Gondis som er nært beslægtet med champions som Hurricane Red (Hurricane Run), Icecapada (Mastercraftsman) og Havana Red (Havana Gold)
 • Lord Of Karthago (Hurricane Red) er halvbror til Listed-vinderen Pas De Secrets og Breeders’-vinderen Hi Finn (begge efter High Chaparral)
 • Napoleon (Al Shemali) er ud af Karakorun (Kheleyf), som var én af de hurtigste hopper i Skandinaven som både 2- og 3-årig
 • Swedish Calypso (Frontiersman) er ud af Swedish Streak (Swedish Shave), der både var vinder i Tyskland, Sverige og Danmark, og som tidligere har bragt storløbsplacerede Drogheda (Dragon Pulse)

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top