fbpx

Brigadier indfriede alle forventningerne i Guineas Trial

Bent Olsen kunne ikke have ønsket sig en bedre sæsondebut for sit klassiske håb Brigadier. Lørdag eftermiddag gav han Elione Chaves et rent styrejob i Klampenborgs 1600 meter lange Guineas Trial, og vandt legende let med halvanden længde foran Kriteriumsvinderen Biot.Moohaajim-sønnen var først ude af startboksen og dikterede sidenhen tempoet ind på opløbsstrækningen, hvor Chaves blot behøvede at ruske en smule i tøjlerne for at holde sin makker til ilden.

Jacob Johansen forsøgte ihærdigt at få kontakt med Lea Olsen-trænede Biot (City Light), men opgaven var umulig og parret sluttede på halvanden længdes afstand af den overlegne vinder.

Bag Biot blev der fire længder til Chappel (Appel Au Maitre) og yderligere seks til Manhattan Carlras (Juniper Tree).

Brigadier på vej mod en let sejr i Guineas Trial foran Biot og Chappel. Foto: Burt Seeger.

Guineas Trial var på forhånd udset til at blive et slag mellem tre af de bedste 2-årige heste i dansk træning fra i fjor, men det endte blot ud i en tvekamp, da Vinterfavoritten My Fortune (Appel Au Maitre) blev bortvist fra start.

Det var uden tvivl malurt i bægret på en ellers eminent dag for Bettina Andersen og Oliver Wilson, men hvis man kan drage noget som helst positivt ud af situationen, må det være, at vi til gengæld endnu ikke kender styrkeforholdet mellem Brigadier og My Fortune forud for deres forventede møde i Dansk 2000 Guineas om 20 dage.

Elione Chaves og Christina Pedersen med Brigadier. Foto: Burt Seeger.

Brigadier startede for første gang siden den overlegne triumf i Dansk Galops Auktionsløb i september, og han undgår ikke at blive favorit i sin første klassiske opgave den 25. maj.

Den brune hingst ejes af Lone Kaj-Nielsen og er opdrættet på Stutteri Hjortebo som søn af Philomatheia-datteren Queens – en halvsøster til bl.a. den danske Derbyvinder Iron Butterfly (Swipe).

En glad og lettet Bent Olsen tager sammen med Brigadiers faste træningspartner, Christina Pedersen, og Lone Kaj-Nielsens repræsentant, Peter Leth Keller, imod Brigadier og Elione Chaves efter Guineas Trial. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top