fbpx

Føltid: Halvsøster til engelsk topstayer hos Pernilla Nilsson

Føltiden er efterhånden inde i sin sidste fase for i år. Den 7. maj nedkom den vindende Lawman-datter Levanto med et hoppeføl efter Appel Au Maitre hos Pernilla Nilsson i Krylbro. Føllet er halvsøster til den råstærke, og endnu aktive, engelske stayer Adjuvant.


Hoppeføllet efter Appel Au Maitre ud af Levanto. Foto: Pernilla Nilsson.

Da Pernilla Nilsson i efteråret 2022 købte Levanto fra Ballylinch Stud, var hun i fol ved Phoenix Stakes (Gr.1)-vinderen Lucky Vega (Lope De Vega), og på det tidspunkt havde Adjuvant vundet en enkelt gang over 2400 meter i Newmarket.

Det efterfølgende forår indledte Adjuvant sin 4-årssæson for Michael Bell med først en andenplads i Howden Heritage Handicap over 2800 meter, og tre uger senere vandt han over samme distance i Newmarket.

Derefter var han femte i ét af de mest traditionsbundne stayeropgør i England, The Northumberland Plate, og under Glorious Goodwood i august sluttede han på andenpladsen i Coral Summer Handicap, kun slået af John og Thady Gosdens favorit Sweet William (Sea The Stars).

Som bedst har Adjuvant hidtil været oppe i et omregnet skandinavisk handicap på 89, så han mangler endnu et par kilo for at kunne overgå sin mor, der gennem sine Premier Handicap-sejre over 2400 meter på The Curragh nåede op i 92.

Halvsøsteren til Adjuvant kom til verden 7. maj. Foto: Pernilla Nilsson.

Udover Adjuvant har Levanto i sin tid på Ballylinch Stud produceret vinderne Silvertown (Make Believe) og Great Brilliant (New Bay). Sidstnævnte blev som 3-årig eksporteret til Hong Kong i en privat handel.

Føllet, som Levanto bar i livmoderen på vej hjem fra Irland i 2022, kom til verden den 20. april i fjor. Det blev en hingst tilhørende første årgang efter Lucky Vega, og Pernilla Nilsson, som ynder at døbe sine opdræt få dage efter fødslen, navngav ham King Vega.

Et navn man med stor sandsynlighed kommer til at se i kataloget til september måneds Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri.

Det nytilkomne hoppeføl efter Appel Au Maitre er også allerede navngivet Laranja.

Pernilla Nilsson på sidste års Scandinavian Open Yearling Sale med Cracksman-datteren American Queen, som blev solgt for en halv million kroner til Lone Kaj-Nielsen. Foto: GalopSport.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top