fbpx

Cotton Eye Joe pudser Breeders’-formen af på torsdag

I sangen fra 1994 synger den svenske gruppe Rednex: “If it hadn’t been for Cotton Eye Joe…”. Omvendt kan norske Stall Trick Or Trick synge, at hvis det ikke havde været for Ayani og Slava Ukraini – så havde Cotton Eye Joe i dag været vinder af både Svenskt og Dansk Derby.


Cotton Eye Joe har ikke vundet siden han debuterede med sejr i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer i 2022. Alligevel har han tjent mere end 1,7 millioner norske kroner i ni starter. Foto: Hesteguiden.com.

Den Niels Petersen-trænede Appel Au Maitre-søn har indtjent mere end 1,7 millioner norske kroner i karrierens første ni starter, og det er på trods af, at han ikke har vundet et løb siden han i debuten som 2-årig sejrede i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer på den norske Derbydag.

Den alsidige væddeløber har siden debuttriumfen på Øvrevoll været storsamler af andenpladser i storløbssammenhæng.

Fem er det hidtil blevet til, inklusiv i Breeders’ Trophy Juvenile, Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris, Svenskt Derby, Dansk Derby og i Breeders’ Prize Classic.

I Svenskt Derby var Ayani (Starspangledbanner) for stor en mundfuld, og det samme scenarie udspillede sig i Dansk Derby, hvor Cotton Eye Joe var bedst af de øvrige på afstand af Slava Ukraini (Moohaajim).

Cotton Eye Joe på vej mod andenpladsen i Dansk Derby bag Slava Ukraini – men foran Lucien, Silver Wings og Bud. Burt Seeger.

Nu indleder Stutteri Hjortebo-opdrættede Cotton Eye Joe sin 4-årssæson, og når han første gang træder ud på græsset til et storløb, må han atter affinde sig med at møde sin staldkammerat, Slava Ukraini.

Det sker om en måneds tid, i Dansk Breeders’ Cup fredag den 7. juni.

På torsdag får den brune vallak mulighed for at slibe formen af forud den store opgave på Klampenborg, og det bliver som det var tilfældet i de sidste fire starter i 2023, med Per-Anders Gråberg på ryggen.

Carlos Lopez, som allerede har knyttet sig til Slava Ukraini i Dansk Breeders’ Cup, sidder i stedet op på Cotton Eye Joes staldkammerat Mozart (Le Havre), som ejes af Karin Salling og ligeledes er opdrættet på Hjortebo.

Mozart – hvad kan han udvikle sig til i år?. Foto: Anders Kongsrud / www.hesteguiden.com.

Kun fem deltagere er til start i det 1600 meter lange Captain America Handicap op Øvrevolls sandbane, og de to Niels Petersen-trænede deltagere får følgeskab af Are Hyldmos Spirit Of Cimmaron (Charm Spirit), Annike Bye Hansens Tambora Queen (Outstrip) og Cathrine Erichsens Kill That Cat (Mutajally).

Cotton Eye Joe bærer topvægten 61 kilo i løbet og skal give et enkelt kilo til Mozart, som Niels Petersen interessant nok har anmeldt til Stockholms Stora Pris (Gr.3) den 9. juni, to dage efter Dansk Breeders’ Cup, hvor han som søn af den franske avlshingst Le Havre (Noverre) ikke er startberettiget.

Mozart har med sit nuværende handicap på 83 et godt stykke vej at indhente i forhold til navne som Good Fortune (Appel Au Maitre), Kick On (Charm Spirit) og King David (Elusive City), men anmeldelsen giver måske en indikation om, at hesten, som kun har startet fire gange i sit liv og vundet halvdelen, rummer en hel del mere end vi hidtil har set.

På torsdag får vi i hvert fald en prøve på den indbyrdes styrke mellem Cotton Eye Joe og Mozart – og det er uden sammenligning aftenens clou på Øvrevoll.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top