fbpx

Iyana vandt i sit andet forsøg: “Hun har stadigvæk lidt at lære”

Chess Racings 3-årige hoppe Iyana har påbegyndt sin løbskarriere på nærmest urimelige krav, idet hun i enhver henseende vil blive sammenlignet med sin ét år ældre storebror, Voter-, Derby- og Hurricane-vinderen Ayani. Men hidtil har hun kopieret Ayani hvad løbsmeritter angår – en andenplads efterfulgt af en sejr.Hvor Ayani (Starspangledbanner) nåede at starte karrieren som 2-årig, ventede Jessica Long indtil 3-årssæsonen før hun den 28. april gav debut til Iyana (Mastercraftsman).

Ved den lejlighed var hoppen anden gennem mål, på tre længders afstand af rutinerede Zidane (Areion), men foran to af sidste sæsons mest fremgangsrige 2-årige heste på Jägersro, Ken (Swipe) og Art Defender (National Defense).

Derfor var Iyana også gjort til stjernefavorit i onsdagens maidenløb over 1600 meter, men hun måtte alligevel slide for at hive sejren hjem foran Annika Delinders alt mere spændende USA-import Velux Victory (Hard Spun), som vi også snart får set i vindercirklen.

Jacob Johansen placerede fra start Iyana udvendigt for førende White Sands (Mustajeeb), som fik lov til at diktere tempoet det meste af vejen under Annie Nilsson-Lindahl.

Bag de to første fulgte Oliver Wilson indvendigt på Velox Victory og Nicolaj Stott udvendigt på debuterende Bid For More (Tamayuz).

Rundt sidste del af opløbssvinget lignede Iyana den kommende vinder, men det fik Velox Victory sat et alvorligt spørgsmålstegen ved op mod målstregen. De to heste var svære at skille ad med det blotte øje, men den lille fordel som indvendige Iyana så ud til at have, kom til at holde stik.

Iyana og Jacob Johansen holder akkurat Velox Victory og Oliver Wilson stangen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Jacob Johansen, som også var i bøjlerne på hoppen i debuten, og som kender hende fra dagligdagen hos Jessica Long, var ganske tilfreds i det efterfølgende sejrsinterview med Anna Thelander:

“Hun er fin, men fortsat meget grøn, og de sidste 300 meter løb hun ikke meget væddeløb. Hun har stadigvæk lidt at lære, men hun er et naturtalent ligesom Ayani, og hun kommer til at nå langt”, sagde danskeren, inden Jessica Long supplerede:

“Hun mindede lidt om sin mor (Inaya, red.) i 2-årssæsonen, hvor hun også løb og kiggede på alting”.

“Det vil passe hende bedre at komme ud i et større og stærkere felt næste gang. Hun har ikke været hårdt testet i træning, men nu skal vi til at spænde buen yderligere, og det er klart, at med tanke på hun er søster til Ayani, så er det Derbyserien vi har fokus på”.

Iyana står også meldt i Dansk Derby – i øvrigt som Ayani gjorde i fjor – men chancen for at komme til at se den skimle hoppe på Klampenborg den første lørdag i august virker endnu mindre, idet Jessica og Benny Andersson også kan vælge at starte hjemme på Jägersro i Svenskt Oaks dagen efter.

Iyana og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

På Klampenborg skal vi til gengæld snart gense Chess Racings Derbyvinder Ready Teddy (Maxios), som i lørdags sæsondebuterede med en sikker sejr i Hovedkvarteret.

“Han starter næste gang i Scandinavian Open”, afslørede Jessica.

For at afrunde onsdagens maidenløb over 1600 meter skal vi tilbage til Annika Delinders Velox Victory, som er halvbror til den tidligere Pramms-vinder Victor Kalejs (Spring At Last).

Den fukse vallak snublede lige efter start og var ganske tæt på at miste Oliver Wilson. Om det i sig selv var nok til at sejren blev mistet skal ingen kunne sige, men i tillæg mistede Velox Victory også sin venstre forsko under løbet.

Disse omstændigheder taget i betragtning tyder alt på, at Velox Victory har en ret interessant fremtid, og han står ligesom Iyana anmeldt i Sveriges Derby- og Oaks-serie.

Det samme gør Rikke Rohbach Bondes debuterende Bid For More, som efter at være hægtet en smule af ind på opløbet, fortsatte med at kæmpe og til slut fik tredjepladsen. Han havde fem længder frem til de to første og små tre længder ned til White Sands.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top