fbpx

Chaves og Schistl rykker til Monmouth Park

Elione Chaves, der søndag kronede et hattrick på Jägersro med Duca Di Comos triumf i Pramms Memorial (L), rejser efter den kommende storløbslørdag i Klampenborg atter tilbage til USA, hvor sæsonen fortsætter på Monmouth Park i New Jersey.


Makkerparret Rafael Schistl og Elione Chaves. Foto: Privat.

“Rafael (Schistl, red.) flytter nu 20 heste fra stalden på Tampa Bay i Florida op til Monmouth Park, og vi har en aftale på plads med mig som førstejockey”, fortæller Chaves.

“Derudover har jeg fået en ny agent på Monmouth Park, Jay Rushing, der betegnes som én af de allerbedste agenter i Nordamerika og som bl.a. har booket ridt for Irad Ortiz Jr. og Chantal Sutherland på Gulfstream og nu også for Nik Juarez på Monmouth”.

Efter en noget sløv indledning på USA-eventyret på Oaklawn Park i Arkansas, blev Elione Chaves tilbudt en plads i stalden hos sin bedste ven og tidligere jockeyrumskollega Rafael Schistl på Tampa Bay Downs, og makkerskabet fik vinger med det samme.

Det betød, at Chaves på kort tid opnåede at ride seks vindere og fik en vinder/plads-procent på 29.

“Og så blev Rafaels største kunde, Endsley Oaks Farm, championejer på Tampa Bay. Det var fantastisk at opleve og være med til”, fortsætter Elione Chaves.


Elione Chaves ses herover vinde sit første løb i USA på ryggen af Rafael Schistl-trænede Ludo.

Der er allerede nu bud efter brasilianerens færdigheder i New Jersey, men han tager alligevel en uge mere i Skandinavien.

“Ja, jeg er booket til at ride Master Bloom og Match Maker for Cathrine Erichsen i Scandinavian Open og Golden Mile på lørdag, og så har jeg også et ridt for Bent Olsen i Dansk 2000 Guineas. Men søndag flyver jeg tilbage til USA”.

Den ‘skandinaviske alliance’ i USA har ikke kun stået mellem Rafael Schistl og Elione Chaves, for også den tidligere professionelle jockey Fanny Olsson har været med til at hjælpe Chaves fremad.

“Fanny hjalp mig til mit første ridt i et Stakes Race på Gulfstream Park på en hest trænet af hendes kæreste Brian Cohen. Det er jeg meget taknemlig for”.

Udover søndagens sejr med Cathrine Erichsen-trænede Duca Di Como (Clodovil) vandt Elione Chaves også to af dagens Guldhandicaps med henholdsvis Francisco Castro-trænede Pusjkin (Muhaarar) og Dina Danekildes Mirador (Zaahid). Desuden var han anden i Jägersro Sprint (L) med City Code (Kodiac).

Chaves har vundet fem løb under sin korte gæsteoptræden i Skandinavien. Hans sejrsprocent ligger på 29 og med søndagens indtjening har han nu rundet 87 millioner svenske kronor i indredne præmier på de svenske baner.


Elione Chaves tog sidste stik af sit hattrick med Dina Danekildes Mirador. Så kunne dagen ikke slutte bedre. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen