fbpx

Castro stærkt i gang med trippel på hjemmebanen

Som så ofte før tog Francisco Castro sig af hovedrollen på Jägersros første løbsdag. Det blev til maidensejre til de 3-årige Pusjkin og Laguna Seca, samt en double med de ældre elitenavne Sea Lieutenant og Couples.


Sea Lieutenant (Cornelia Hartsmar) fanger staldkammeraten Couples (Elione Chaves). Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Stald Seasides 6-årige Sea Lieutenant (Mastercraftsman) lignede ellers ikke en kommende vinder på bagsiden af det 1730 meter lange Open Handicap, hvor han fik længere og længere frem til førende Plata O Plomo (Paddy O’Prado) og Plantstepsdream (Planteur).

Da feltet ramte opløbet havde Sea Lieutenant og Cornelia Hartsmar fortsat mange længder frem, men en forrygende afslutning kombineret med trætte konkurrenter, fløj den danskejede vallak til slut forbi sin staldkammerat Couples (Helmet), der sikrede andenpladsen før Plantstepsdream, Plata O Plomo og Castros tredje deltager Amon Ra (Exceed And Excel).

Det var sjette karrieresejr i 26 starter for Sea Lieutenant, der samtidig skød sig forbi en million svenske kronor i samlet præmiesum.


Pusjkin (Elione Chaves) aflægger maidentitlen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Ovenpå dobbeltsejren i årets første løb på hjemmebanen, var Castro hurtigt klar til at ride videre på bølgen med 3-årige Pusjkin.

Muhaarar-sønnen tog føringen fra start i maidenløbet over 1730 meter og styrede siden hver en meter af opgøret under Elione Chaves.

Pusjkin viste sig dog som fortsat urutineret ved indgangen til opløbet, hvor han brækkede kraftigt ud i banen og satte længder over styr.

Siden trak han igen let fra op mod målstregen og vandt med små tre længder foran Nyhavn (Ajaya) og Archimedes Face (Protectionist).

Pusjkin nåede at starte to gange som 2-årig med to tredjepladser til følge.

Den seneste tredjeplads i Skånelandlöpning bag Skandinaviens to højest handicappede 2-årige navne i fjor, No Short Cuts (Will Take Charge) og Wolfof Vancouver (Speightstown) gjorde, at Pusjkin har overvintret som Skandinaviens bedste maiden med 83 i handicap.

Den brune vallak ejes af Inger Linell og blev handlet af sin træner for 35,000 euro på Goffs Orby Sale i 2019.

Han er et sendt født maj-føl og halvbror til fire øvrige vindere, heriblandt Gruppe-3- og Listed-placerede Shagah (Invincible Spirit).


Laguna Seca (Elione Chaves) afslutter stærkt og aflægger maidentitlen i debuten. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Castros tredje dagssejr kom i hus med den 3-årige debutant Laguna Seca (Le Havre), der havnede i alskens trafikproblemer undervejs i det 2200 meter lange Järnlöpning.

Midt på bagsiden var Elione Chaves nødt til at bakke hesten helt ned som sidst og finde ny vej mellem venner og fjender.

Ind på opløbet var der fortsat langt frem til førende Valon (Special Quest), men Laguna Seca beviste, at han var langt den bedste hest i feltet og rundede samtlige konkurrenter til en sikker halvanden længdes sejr.

Mac Racing, Familien Ragnarsson og Nils Otto Bernerup fik den forventede debutsejr med Le Havre-sønnen, som fortsat har meget at lære, men som også ser ud til at være den lange ventetid værd.

Ligesom Pusjkin var Laguna Seca med i transporten hjem til Jägersro fra Goffs Orby Sale i 2019, hvor han blev købt for 35,000 euro af Paul Jarlsbo og kompagni.

Laguna Seca er fra 17. maj 2018 og dermed endnu senere født end Pusjkin, og der er således endnu fortsat over en måned til han reelt fylder tre år.

Han er halvbror til den franske Listed-vinder Tristesse (Broken Vow) og ud af en ustartet helsøster til eminente navne som Devil’s Bag, Saint Ballado og Glorious Song.

Sidstnævnte er udover at være Champion i Canada med 17 sejre og tre Grade-1-triumfer også mor til avlshingstene Singspiel og Rahy.


Red Hailey (Cornelia Hartsmar) besejrer Roycroft (Jacob Johansen). Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Debutsejr blev det også til for Ricardo Ramallos 3-årige Red Hailey (Helsinki), der leverede dagens største overraskelse ved at besejre de langt mere betroede Roycroft (Soldier Hollow), Black Power (Due Diligence) og Kal P Dal (Power) over 1200 meter.

Red Hailey blev redet til en let fire længders sejr af Cornelia Hartsmar, der ligesom Elione Chaves vandt to gange på premieredagen.

Vinderen er blot andet afkom ud af 14-årige Easy Red, som tidligere har bragt den firedobbelte vinder Bourbon Bay (Sixties Icon).

Red Hailey er opdrættet af Vidar Linn og tjente inklusiv sin svenske ejerbonus 45.225 kronor til Easy Racing.


Resultater: Jägersro, søndag 11. april

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder