fbpx

Arqana: Stor svensk handel på førstedagen af Breeding Stock Sale

Lørdag skød Arqana sit fire dage lange Breeding Stock Sale i gang i Deauville, og det blev med en opsigtsvækkende handel af Christian Elmehagen, der igennem Morten Buskop Bloodstock købte en Siyouni-datter i fol ved New Bay.


Hammerslaget faldt på 52,000 euro for den drægtige avlshoppe, der gik igennem ringen som lot nummer 80.

“Der var bud mange steder fra i starten, men Christian holdt ud og da vi nåede over grænsen på de 50,000 euro bakkede de sidste konkurrenter ud”, fortæller Morten Buskop fra Deauville.

Hoppen er den blot 3-årige L’Oiel De Moscou, der aldrig har startet. Hun er ud af den vindende Peintre Celebre-datter L’Etoile de Moscow, som også var anden i Prix d’Etoile (L) og i avlen har produceret Prix Cleopatre (Gr.3)-vinderen Little Nightingale (Muhtathir).

Little Nightingale har desuden været tredje i Prix de Diane (Gr.1).

Også andenmoderen L’Etoile De Mer (Caerleon) er Listed-vinder, og tredjemoderen Lexington Star er halvsøster til de to Gruppe-1-vindere og avlshingste Fijar Tango og Lost World.

L’Oiel De Moscou er drægtig med Ballylinch-hingsten New Bay (Dubawi). New Bay vandt Prix du Jockey Club (Gr.1) som 3-årig og gik i avlen i 2017.

Hans første årgang er 2-år nu og inkluderer Royal Lodge Stakes (Gr.2)-vinderen New Mandate og Oh So Sharp Stakes (Gr.2)-vinderen Saffron Beach.

“Christian Elmehagen handlede også på December Breeding Stock Sale i fjor i Deauville, og han har sin avlssatsning kørende hos Eva Sjunnesson på HorseNature i Sverige. L’Oiel De Moscou skal nu til sit nye hjem og hun har termin i begyndelsen af februar”, beretter Buskop.

Købet af L’Oiel De Moscou var den eneste skandinaviske handel på førstedagen i Deauville, men ifølge Morten Buskop var flere andre skandinaviske interessenter tæt på at lykkes.

“Jeg var underbidder seks gange for kunder i både Sverige og Danmark, men heldigvis er der tre dage tilbage at arbejde i, så jeg både tror og håber, at det bliver til flere køb søndag, mandag og tirsdag”.Queen Khaleesi (Manduro) er helsøster til Square De Luynes.

Buskop slår også et slag for danskejede Queen Khaleesi (Manduro), der er helsøster til den skandinaviske champion og dobbelte Stockholm Cup (Gr.3)-vinder Square De Luynes.

“Hun skal sælges som lot 369, og selv om det foregår i Frankrig, kan det vel ikke udelukkes, at der er skandinavisk opdrætterinteresse omkring hende. I så fald er det bare at ringe”, konkluderer Arqana-repræsentanten.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder