fbpx

415 hopper bedækket i Skandinavien i 2020

En sammenlægning af de tre skandinaviske landes offentliggjorte lister over bedækninger i 2020 viser, at norske Evasive var den travleste hingst i det snart forgangne år – og at Danmark var det land, hvor flest hopper blev bedækket.


Evasive (Elusive Quality - Canda v. Storm Cat). Foto: Haras de Grandcamp.
Evasive (Elusive Quality – Canda v. Storm Cat) var den mest anvendte avlshingst i Skandinavien i 2020. Foto: Haras de Grandcamp.

Elusive Quality-sønnen Evasive, der ejes af Black Moon Breeding og står opstaldet hos Knut O. Arnesen på Enebakk, topper den skandinaviske liste med 42 registrerede bedækninger, hvilket er seks mere end Stutteri Hjortebos Appel Au Maitre (Starborough) og 10 mere end Ljungstorps Gale Force Ten (Oasis Dream).

Derefter følger York Stutteris Juniper Tree (Galileo) med 28, tæt forfulgt af Hjortebos Moohaajim (Cape Cross) med 26 og Rävdansens Mustajeeb (Nayef) med 23.

Ingen øvrige skandinaviskopstaldede hingste bedækkede over 20 hopper.

Interessant er det også, at Danmark i 2020 overgår Sverige hvad antallet af bedækninger angår. Dansk Galop har registreret 177 bedækninger, mens Svensk Galopp har registreret 165.

Norsk Jockeyklub har registreret 73 bedækninger, hvoraf Evasive altså står for 58% af dem.


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder