fbpx

16-årige Billy er så god, at han snart ikke får lov til at ride mere

Et navn på alles læber i England lige nu er Billy Loughnane. Han er 16 år gammel og søn af træner Mark Loughnane, og han er så god, at han inden længe højst sandsynligt må sendes på et træningsophold i USA, så han ikke rider flere vindere og mister sin lettelse før hovedsæsonen begynder.


Siden første januar har Billy redet 22 vindere i 86 ridt, hvilket giver en sejrsprocent på 26. Derudover er det blevet til syv anden-, 12 tredje- samt syv fjerdepladser, og torsdag rundede han de første 100,000 pund i indredne præmier i løbet af årets første 26 dage.

Og ikke nok med det. Billy har tre gange indenfor blot otte dage lavet hattrick på både Wolverhampton og Newcastle (to gange).

Han er så god, at de engelske spillere har givet ham tilnavnet “Billy The Cheat Code”, og vinderne hamrer ind med så høj en hastighed, at Mark Loughnane ikke længere tør lade sin søn ride i de ordinære ‘vinterløb’ på Wolverhampton, Newcastle, Lingfield og Southwell.

Grunden er selvfølgelig, at Billy Loughnanes lærlingelettelse bliver guld værd i de store handicaps når græssæsonen tager fart i foråret, og med en alder på bare 16 år, har kæmpetalentet stadigvæk en masse at lære før han ender på lige fod med sportens etablerede superstjerner.

Irske Mark Loughnane sagde i et humoristisk interview med Horse Racing Ireland forleden, at introduktionen på 11 uger er gået fra at lyde: “Hej, det her er Billy, han er Marks søn”, til “Hej, det her er Mark, han er Billys far”.

For et par uger siden blev Billy interviewet af LJV Racing Media. På dette tidspunkt havde han redet syv vindere i 2023, og siden er der altså allerede kommet 15 til.


Interviewet med den måske kommende verdenssensation kan ses herunder, og længere nede kan Billy ses i aktion på hesteryg: 


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top