fbpx

Dansk moderlinje videreføres på 38. år

Hos opdrætter Morten Nielsen i Øster Hurup nedkom Helle Christensens 6-årige Starlight Runner i sidste uge for første gang med et hingstføl efter Red Cactus. Føllet tilhører femte generation af en dansk moderlinje, som tog sit udspring da Brigadier Gerard-datteren Africana kom til verden i foråret 1986.


Starlight Runner med sit hingstføl efter Red Cactus hos Morten Nielsen i Øster Hurup. Foto: Privat.

Africana var ud af den irske moderlivsimport Azure (African Sky), som året forinden blev importeret til Danmark af The Christoff Stud, i fol ved den eminente 2- og 3-årschampion Brigadier Gerard (Queen’s Hussar).

Africanas løbskarriere bød på en enkelt sejr som 3-årig i Danmark, og hun var desuden tredje i Larch Ærespræmie. I stutteriet producerede hun fire afkom, hvoraf kun to kom til start og et enkelt vandt.

Vinderen hed Afrodite. Hun var efter Kateb (Pennine Walk) og sejrede seks gange i både Sverige, Norge og Danmark for Helle Christensen.

Hoppens største triumf kom i 2004-udgaven af Københavns Store Handicap, hvor hun med blot 45 kilo på ryggen sejrede for daværende lærling Kristina Kanstrup og slog navne som Red Ember, Mint Julep, Cabriac og Cut Champion.

Afrodite og Kristina Kanstrup på vej mod sejren i Københavns Store Handicap i 2004. Foto: Burt Seeger.

Afrodite slog senere for alvor sit navn fast i avlen, hvor hun producerede den ene storartede vinder efter den anden.

Den bedste af dem alle var Runner Runner (Academy Award), der bl.a. vandt Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll og var anden i Dansk Breeders’ Cup og fjerde i Pokalløb (L).

Også Runner Runners lillesøster Harmonia (Special Quest) havde stort talent og blev storløbsvinder som både 2- og 3-årig i henholdsvis Skandinavisk Opdrætningsløb og Larch Ærespræmie.

Harmonia tjente meget tæt på en million danske kroner, vældig godt hjulpet af sine mange storløbsplaceringer. Hun var således anden gennem mål i både Breeders’ Trophy Juvenile, Breeders’ Trophy Mile, Breeders’ Prize Sprint og i Altamiralöpning.

Runner Runner med Lea Olsen i sadlen. Foto: Burt Seeger.

Foruden Runner Runner og Harmonia blev Afrodite mor til storløbsplacerede Classic First (Cajun Cadet) og øvrige vindere som Tool Box Carlras (Special Quest), Atlantis (Final Appearance) og Runners Sister (Academy Award).

Sidstnævnte – en helsøster til Runner Runner – nåede at få et enkelt afkom inden hun gik bort, og det var Pistachio-datteren Starlight Runner, der vandt to gange på Øvrevoll, og som nu er gået videre i stutteriet.

Tool Box Carlras med træner Helle Christensen og ejerkredsen efter årets første sejr. Foto: Burt Seeger.
Helle Christensen ses i midten af billedet efter sejr på Klampenborg med endnu et af Afrodites afkom – Tool Box Carlras. Foto: Burt Seeger.

Helle Christensen, der altså både trænede Afrodite, Classic First, Runner Runner, Harmonia, Tool Box Carlras, Runners Sister og Starlight Runner, ejer stadigvæk også sidstnævnte og bliver dermed opdrætter af det nyankomne hingstføl efter Red Cactus i Nordjylland.

Harmonia. Foto: Burt Seeger.
Harmonia ved sejren i Larch Ærespræmie 2013. Foto: Burt Seeger.

Netop Harmonia er ligesom Starlight Runner opstaldet i Øster Hurup, hvor hun i fjor folede en hingst efter Giant Sandman.

Harmonia er sammen med Starlight Runner med til at føre den gode blodlinje videre, og hun har allerede produceret to vindere fra lige så mange startende afkom: Vupti Carlras (Juniper Tree) og Camich (Juniper Tree).

Begge heste er fortsat i træning, og Camich afsluttede i fjor sin 3-årssæson med et handicap på 80 efter at have vundet på både Bro Park og Jägersro for Rikke Bonde og Stald Kabo.

Runners Sister (DEN). 4-årig hoppe v. Special Quest - Afrodite (Kateb). Foto: Burt Seeger.
Runners Sister på Klampenborg i 2016. Hun blev sidenhen mor til Starlight Runner og mormor til det nyankomne hingstføl hos Morten Nielsen. Foto: Burt Seeger.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top