fbpx

Tysk galopsport i sorg: Filip Minarik er gået bort

Nyheden om den firedobbelte championjockey Filip Minariks død har ramt og rystet både tysk og international galopsport. Minarik blev kun 48 år gammel og gik bort dagen efter, at han var blandt søndagens tilskuere i Baden-Baden.


Filip Minarik fotograferet i Tokyo. Foto: Privat.

Filip Minarik blev født i Tjekkiet, men levede størstedelen af sit liv i Tyskland, hvor han var en populær skikkelse overalt og med sin minimumvægt på 50 kilo sikrede sig mange ridt og støt og roligt byggede en storløbskarriere op.

Fire gange endte han som championjockey i Tyskland, og fire gange vandt han Grosser Preis von Baden (Gr.1).

I juli 2020 endte Minariks jockeykarriere brat, da han styrtede under et løb i Mannheim. Han brækkede det ene ben og pådrog så alvorlige hovedkvæstelser, at han tilbragte fire uger i koma.

“Vi kæmpede så hårdt, men til sidst tabte vi kampen mod den evigt stigende depression. Vi har brug for tid til at forstå hvad der er sket”, udtaler Filip Minariks hustru Katja tirsdag til Galopp-Online.de, og citatet er gengivet i Racing Post.

Filip Minarik var igennem mange år jockeyrumskollega med blandt andet Lennart Hammer. Sidstnævntes søn, Thore, bringer her til aften en rørende besked til sit idol.

Den gengives herunder.


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top